Taramosalata ( salata de icre de peste)

de Doralinda in Peste, 7 Dec 2012 | 4427 vizualizari

 

In general nu-mi placea asa ceva inainte cu cativa ani, dar acum sigur m-am razgandit! E dupa cum v-am obisnuit, o alta reteta greceasca care imi place foarte mult!
Cred ca merge si in zilele de post cand e dezlegare la peste, nu?!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr icre de peste ( se gaseste cred in comert icre rosii sau roz)
  • 2-3 felii de paine
  • Jumatate ceapa
  • ulei dupa gust,( cca 50 ml)
  • zeama de la 1-2 lamai ( dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taramosalata ( salata de icre de peste):

Se lasa feliile de paine afara din punga ptr a se usca ( eu le las peste noapte si a doua zi pregatesc ) apoi le inmuiem intr-un bol cu apa.

Intre timp punem in blender ceapa, icrele, putin ulei si putin zeama de lamaie, dupa care stoarcem painea foarte bine de apa si o adaugam si pe aceasta in blender. Lasam sa se mixeze pana devine ca o pasta, mai adaugam ulei si lamai dupa gust, dar normal, acestei salate e nevoie de multa zeama de lamaie si ulei ptr a taia din gustul sarat! 

 

TIPS-URI

1

Daca inca e prea sarata, mai adaugati paine si iar putin ulei cu putina lamaie.

RETETA IN IMAGINI

Taramosalata ( salata de icre de peste)-0
Taramosalata ( salata de icre de peste)-1
Taramosalata ( salata de icre de peste)-2

COMENTARII (22)

Doralinda

Doralinda 1

07.12.2012, 16:40

E foarte delicios simona, si in plus,painea taie din sarea care o au icrele!incearca! La tine ma gandeam cand am postat reteta!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 22:55

si eu tot cu paine e fac , nu stiam ca e greceasca reteta!?

Doralinda

Doralinda 1

08.12.2012, 02:56

Eu o stiu de greceasca, ei o mananca in post ( postul lor nu e ca la noi, adica mananca de toate in afara de carne! Oua, lapte, etc.si foarte multe fructe de mare. Da, sigur e greceasca, nu am intalnit-o la alte bucatarii, si mananc des la restaurante libaneze, turcesti, si nu o au! Doar in grecia am vazut-o.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!