Taramosalata ( salata de icre de peste)

de Doralinda in Peste, 7 Dec 2012 | 4671 vizualizari

 

In general nu-mi placea asa ceva inainte cu cativa ani, dar acum sigur m-am razgandit! E dupa cum v-am obisnuit, o alta reteta greceasca care imi place foarte mult!
Cred ca merge si in zilele de post cand e dezlegare la peste, nu?!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr icre de peste ( se gaseste cred in comert icre rosii sau roz)
  • 2-3 felii de paine
  • Jumatate ceapa
  • ulei dupa gust,( cca 50 ml)
  • zeama de la 1-2 lamai ( dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taramosalata ( salata de icre de peste):

Se lasa feliile de paine afara din punga ptr a se usca ( eu le las peste noapte si a doua zi pregatesc ) apoi le inmuiem intr-un bol cu apa.


Intre timp punem in blender ceapa, icrele, putin ulei si putin zeama de lamaie, dupa care stoarcem painea foarte bine de apa si o adaugam si pe aceasta in blender. Lasam sa se mixeze pana devine ca o pasta, mai adaugam ulei si lamai dupa gust, dar normal, acestei salate e nevoie de multa zeama de lamaie si ulei ptr a taia din gustul sarat!

 

TIPS-URI

1

Daca inca e prea sarata, mai adaugati paine si iar putin ulei cu putina lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taramosalata ( salata de icre de peste)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Doralinda 1

07.12.2012, 16:40

E foarte delicios simona, si in plus,painea taie din sarea care o au icrele!incearca! La tine ma gandeam cand am postat reteta!

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 22:55

si eu tot cu paine e fac , nu stiam ca e greceasca reteta!?

Doralinda 1

08.12.2012, 02:56

Eu o stiu de greceasca, ei o mananca in post ( postul lor nu e ca la noi, adica mananca de toate in afara de carne! Oua, lapte, etc.si foarte multe fructe de mare. Da, sigur e greceasca, nu am intalnit-o la alte bucatarii, si mananc des la restaurante libaneze, turcesti, si nu o au! Doar in grecia am vazut-o.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Icre de crap delicioase