Tarta crocanta cu rubarba si capsuni

de deliciousflavours in Prajituri, 29 Iun 2012 | 5158 vizualizari

 

Eu in acest weekend voi participa la un eveniment culinar important, dar nu pot sa va las fara desert. Este vorba despre o tarta crocanta, dulce acrisoara, care mie-mi place fff mult in aceasta perioada, cand sunt multe fructe proaspete in piete.
Va doresc un weekend delicios, pupici! :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g faina (daca mai trebuie puteti sa mai adaugati inca 3 linguri de faina)
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 3 fire rubarba
  • 250 gr capsune proaspete/congelate
  • 125 g zahar
  • 2 linguri rase de amidon
  • 1 ou
  • zahar vanilat
  • putina sare
  • Ingrediente pentru pasta crocanta:
  • 25 g zahar
  • 25 g zahar brun
  • 40 g faina
  • 25 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crocanta cu rubarba si capsuni:

Intr-un castron adaugam faina si zaharul pudra. Facem o gramajoara, adaugam oul, zaharul vanilat, margarina taiata cubulete si putina sare


Framantam totul rapid cu manutele pama devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute.


Batem oul spuma, adaugam zaharul, zaharul vanilat, amidonul si un strop de sare.


Rubarba se spala si se taie feliute nici prea groase nici prea subtiri. Capsunile se spala si se taie doar cele care sunt prea mari. Adaugam in crema si amestecam usor, inainte de a le pune pe tarta.


Ungem tava pentru tarta cu putina margarina, intindem aluatul in forma, astfel incat sa fie aluat si pe marginile formei. Il intepam cu furculita ca sa nu creasca si il dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 25 de minute (pana incepe sa primeasca un pic de culoare pe margini).


Amestecam cele doua tipuri de zahar. Adaugam faina si margarina taiata cubulete mici. Amestecam cu mainile sau cu furculita pana se omogenizeaza.


Scoatem blatul de la cuptor, adaugam crema cu rubarba si capsuni si presaram deasupra pasta crocanta. Se da la cuptor pentru inca 30-40 de minute, pana devine aurie pasta crocanta si observati ca devine mai solida crema.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crocanta cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

03.07.2012, 08:07

N-am mancat pana acum rubarba, dar am vazut ca-i tare folosita in prajituri. Trebuie s-o incerc si eu!

BuburuzaBubu 1

03.07.2012, 09:33

placeee

deliciousflavours 1

09.07.2012, 12:29

Va multumesc ptr aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

17960 puncte

Rocsi

6716 puncte

oanapl

5553 puncte

Constelatialeu

4708 puncte

katty

4274 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Domuri cu cafea, ciocolată și trufă crocantă

de Ancutsa 6

ieri la 23:14

Bilute de cacao cu cirese glasate

de Dea_Dea 6

ieri la 21:46

Ciorba de peste cu dovlecel

pe 27.01 la 16:57

Desert placinta cu dovleac 2

de Dea_Dea 6

pe 26.01 la 21:58

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarber