Tarta cu afine si ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 16 Ian 2014 | 1067 vizualizari

 

Se apropie luna februarie, luna in care dragostea pluteste in aer si nu-i asa ca nimic nu se compara cu un cadou dulce pentru iubitul sau iubita de ziua indragostitilor?Inca de cand am vazut reteta Polianei mi-am dorit sa o fac, doar ca abia acum i-a venit randul.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr.faina
  • 100 gr.unt foarte rece
  • 30 gr.zahar
  • un praf sare
  • 1 ou batut cu doua linguri de apa
  • esenta vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 200 g afine congelate
  • 1 lingurita menta uscata
  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine si ciocolata:

Taiem untul cubulete si il amestecam cu faina, zaharul, sarea, esenta si oul batut in care am adaugat 2 linguri de apa rece. Framantam foarte bine compozitia pana devine moale, nelipicioasa.


Inveliam aluatul intr-o folie si dam la frigider cel putin o ora.


Dupa ce aluatul a stat la frigider intindem o foaie cu grosimea de 2-3 cm, pe care o vom pune intr-o tava in forma de inimioara unsa cu unt. Surplusul de aluat il vom lua cu un cutit.


Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc, punem o foaie de hartie si boabe de fasole sau orez ( eu n-am avut nici una nici alta si am pus niste paste :D) si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca. 20 minute la 190 grade, dupa care scoatem hartia de copt cu pastele in cazul meu si mai bagam tava inca 5 minute la 180 de grade.


Intre timp pregatim umplutura:


Scoatem afinele de la congelator.


Ciocolata se rupe bucatele mici, se pune intr-un vas, impreuna cu frisca lichida si se topeste la bain-marie sau direct pe foc ( Atentie nu trebuie sa fiarba!!!) pana cand se omogenizeaza compozitia.


Dupa ce scoatem tava din cuptor se lasa sa se racoreasca si punem afinele si menta uscata peste care vom turna crema de ciocolata ( care este lichida, insa nu trebuie sa va speriati, se va intari ) astfel afinele vor fi scaldate in ciocolata, si in momentul in care se va intari, afinele se vor gasi peste tot, dam la frigider cel putin 3 ore sau peste noapte.


Este foarte buna dupa o zi, blatul crocant se va inmuia atat cat trebuie.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lia_ 1

16.01.2014, 16:45

Rocsi 1

16.01.2014, 20:14

Yamiii ce delicioasa

Sim0na 1

16.01.2014, 20:27

buna tarta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe