Tarta cu afine si ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 16 Ian 2014 | 3518 vizualizari

 

Se apropie luna februarie, luna in care dragostea pluteste in aer si nu-i asa ca nimic nu se compara cu un cadou dulce pentru iubitul sau iubita de ziua indragostitilor?Inca de cand am vazut reteta Polianei mi-am dorit sa o fac, doar ca abia acum i-a venit randul.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr.faina
  • 100 gr.unt foarte rece
  • 30 gr.zahar
  • un praf sare
  • 1 ou batut cu doua linguri de apa
  • esenta vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 200 g afine congelate
  • 1 lingurita menta uscata
  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine si ciocolata:

Taiem untul cubulete si il amestecam cu faina, zaharul, sarea, esenta si oul batut in care am adaugat 2 linguri de apa rece. Framantam foarte bine compozitia pana devine moale, nelipicioasa.

Inveliam aluatul intr-o folie si dam la frigider cel putin o ora.

Dupa ce aluatul a stat la frigider intindem o foaie cu grosimea de 2-3 cm, pe  care o vom pune intr-o tava in forma de inimioara unsa cu unt. Surplusul de aluat il vom lua cu un cutit.

Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc, punem o foaie de hartie si boabe de fasole sau orez ( eu n-am avut nici una nici alta si am pus niste paste :D) si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca. 20 minute la 190 grade, dupa care scoatem hartia de copt cu pastele in cazul meu si mai bagam tava inca 5 minute la 180 de grade.

Intre timp pregatim umplutura:

Scoatem afinele de la congelator.

Ciocolata se rupe bucatele mici, se pune intr-un vas, impreuna cu frisca lichida si se topeste la bain-marie sau direct pe foc ( Atentie nu trebuie sa fiarba!!!) pana cand se omogenizeaza compozitia.

Dupa ce scoatem tava din cuptor se lasa sa se racoreasca si punem afinele si menta uscata peste care vom turna crema de ciocolata ( care este lichida, insa nu trebuie sa va speriati, se va intari ) astfel afinele vor fi scaldate in ciocolata, si in momentul in care se va intari, afinele se vor gasi peste tot, dam la frigider cel putin 3 ore sau peste noapte.

Este foarte buna dupa o zi,  blatul crocant se va inmuia atat cat trebuie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si alune de padure