Tarta cu banane

de Furnicuti in Dulciuri, 15 Iul 2011 | 3505 vizualizari

 

O tarta delicioasa, cu blat crocant.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g unt pentru aluat + 100 g unt pentru caramel
  • 50 g zahar pentru aluat + 120 g zahar pentru caramel
  • 200 - 300 g frisca lichida
  • 2-3 banane potrivite
  • 2-3 linguri lapte sau apa
  • zeama de lamaie

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane:

Din faina, unt si zahar framantam repede un aluat, adaugand putina apa rece, cat sa avem un aluat inchegat, care nu se lipeste de peretii vasului. Intindem aluatul cu sucitorul, pe o suprafata presarata cu putina faina. Asezam aluatul, care trebuie sa aiba cam 0.5cm grosime, in tava/tavile pregatite si le dam la frigider cam jumatate de ora.

Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem aluatul 30 de minute, pana se coloreaza frumos pe margini. Lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim caramelul: punem 100g zahar intr-o tigaie de teflon, fara nimic altceva. La foc potrivit, lasam zaharul sa se caramelizeze, miscand din cand in cand tigaia. Cand tot zaharul s-a dizolvat, adaugam restul de unt si amestecam cu o lingura de lemn. Dupa ce untul s-a topit si s-a incorporat in caramel, adaugam si 2-3 linguri de lapte sau de apa, ca sa obtinem o consistenta mai lichida. Lasam si caramelul sa se raceasca.

Taiem bananele rondele si le asezam peste aluatul rece. Ungem cu zeama de lamaie, ca sa-si pastreze culoarea, iar deasupra turnam caramelul. Ornam cu frisca batuta si cu fulgi de ciocolata. Este minunata s-o mancati rece, dupa ce a stat cateva ore la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel