Tarta cu branza dulce si capsuni

de Mihaela11_jo in Prajituri, 30 Ian 2011 | 6153 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat  

  • 150 grame faina  
  • 75 grame alune prajite fara sare
  • 5 grame unt  
  • 60 grame zahar  
  • 1 galbenus de ou  
  • 7-8 linguri lapte rece, cat cuprinde

Umplutura  

  • 400 grame capsuni proaspete  
  • 500 grame branza dulce de vaci  
  • 100 grame zahar  
  • 1 lingurita esenta de vanilie  
  • coaja rasa de la o lamaie  
  • 4 oua  
  • 30 grame  gris  
  • 200 ml frisca  lichida

Pentru ornare  

  • 100 grame capsuni proaspete  
  • 4 fructe kiwi  
  • frunze de menta  
  • 1 pachetel glazura rosie pentru tarte  
  • 250 ml apa  
  • 2 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si capsuni:

Se macina alunele fin.

Faina se pune intr-un bol si se amesteca  bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate.

Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat  laptele.

Se  acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora la frigider.

Se intinde aluatul ceva mai mare dacat forma de tarta si se pune  in forma unsa cu unt.

Capsunile se spala, se feliaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga .

Se amesteca branza cu zaharul , vanilia,coaja de lamaie,ouale, grisul si frisca lichida.

Se incorporeaza  capsunile si se aseaza in forma peste aluat.

Se da la cuptorul incins la 160 de grade timp de o ora.

Se lasa sa se raceasca in vas.

Se scoate tarta din forma si se aseaza pe un platou.

Se orneaza cu fructele de kiwi taiate in felii subtiri , capsuni si frunze de menta.

Continutul plicului de glazura il amestecam cu 250 ml de apa si 2 linguri de zahar.

Se pune la fiert, amestecand incontinuu.

Se lasa la racit 1 minut, apoi se pune cu o lingura peste fructe, incepand din centrul prajiturii spre exterior.

Se da la rece 1 ora .

Pofta  buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru