Tarta cu branza dulce si capsuni

de Mihaela11_jo in Prajituri, 30 Ian 2011 | 3173 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat  

  • 150 grame faina  
  • 75 grame alune prajite fara sare
  • 5 grame unt  
  • 60 grame zahar  
  • 1 galbenus de ou  
  • 7-8 linguri lapte rece, cat cuprinde

Umplutura  

  • 400 grame capsuni proaspete  
  • 500 grame branza dulce de vaci  
  • 100 grame zahar  
  • 1 lingurita esenta de vanilie  
  • coaja rasa de la o lamaie  
  • 4 oua  
  • 30 grame  gris  
  • 200 ml frisca  lichida

Pentru ornare  

  • 100 grame capsuni proaspete  
  • 4 fructe kiwi  
  • frunze de menta  
  • 1 pachetel glazura rosie pentru tarte  
  • 250 ml apa  
  • 2 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si capsuni:

Se macina alunele fin.



Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate.



Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele.



Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora la frigider.



Se intinde aluatul ceva mai mare dacat forma de tarta si se pune in forma unsa cu unt.



Capsunile se spala, se feliaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga .



Se amesteca branza cu zaharul , vanilia,coaja de lamaie,ouale, grisul si frisca lichida.



Se incorporeaza capsunile si se aseaza in forma peste aluat.



Se da la cuptorul incins la 160 de grade timp de o ora.



Se lasa sa se raceasca in vas.



Se scoate tarta din forma si se aseaza pe un platou.



Se orneaza cu fructele de kiwi taiate in felii subtiri , capsuni si frunze de menta.



Continutul plicului de glazura il amestecam cu 250 ml de apa si 2 linguri de zahar.



Se pune la fiert, amestecand incontinuu.



Se lasa la racit 1 minut, apoi se pune cu o lingura peste fructe, incepand din centrul prajiturii spre exterior.



Se da la rece 1 ora .



Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Mihaela11_jo 1

04.06.2011, 14:20

eduard

Teo 1

24.05.2013, 23:35

vai, cat de mult mi-a placut!

Mihaela11_jo 1

09.06.2013, 12:21

teo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08