Tarta cu branza si portocale

de Rocsi in Prajituri, 21 Feb 2012 | 1441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita ness
  • 2-3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 250 gr branza de vaci
  • 100 gr de unt
  • 2-3 linguri smantana pentru frisca
  • 6-7 linguri zahar pudra
  • 2 portocale
  • ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si portocale:

Blatul:


Separam ouale. Albusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile treptat,apoi praful de copt. Ness-ul il dizolvam in 2 lingurite de apa calda,apoi il incorporam in ouale batute spuma.Punem faina,coaja rasa de portocala si cacaua la urma. Intr-o tava de tarta(sau alta forma) asezam hartie de copt si turnam compozitia de blat. Dam tava in cuptorul incins si reglam o temperatura potrivita. O lasam la copt circa 20 de minute. Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.


Crema:


Frecam untul spuma impreuna cu zaharul pudra. Adaugam branza si mixam bine. Radem coaja la o portocala ,iar miezul il taiem cubulete. Punem peste branza coaja rasa de portocala si smantana. Amestecam,apoi punem bucatile de miez de portocala facute cubulete. Cealalta portocala o stoarcem,iar cu sucul obtinut insiropam blatul. Deasupra punem crema cu portocale si o nivelam cu o paleta. Peste crema radem ciocolata amaruie,apoi o dam la rece.


O combinatie de arome ce se imbina foarte bine,iar papilele noastre gustative vor fi incantate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

25.02.2012, 22:04

Hai macar si gusta ca nu face rau o lingurita

mena29 1

25.02.2012, 22:06

Cum de am ratat asa o bunatate

Rocsi 1

26.02.2012, 15:00

Mena!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta, mascarpone si mure