Tarta cu caise

de xana in Prajituri, 21 Iul 2013 | 3601 vizualizari

 

Zilele astea Rocsi(careia ii multumesc) mi-a facut pofta de caise si ca sa-mi impresionez musafirii am tras cu ochiul la reteta ei. Nu am avut timp sa fac aluatul asa ca l-am cumparat. Si cam asta a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de aluat pentru tarta(sfaramicios)
  • 500gr de caise
  • 7 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita coaja de lamaie rasa
  • o lingura cu varf de amidon
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise:

Am taiat caisele in feliute si le-am pus cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie intr-o cratita. De cand au inceput sa fiarba le-am mai lasat 5 minute apoi am pus amidonul dizolvat in putina apa, am amestecat de cateva ori si le-am lasat sa se racoreasca putin.

Intre timp am uns forma cu margarina, am tapetat-o cu faina si am pus prima foaie de aluat pe care am intepat-o putin cu furculita. Din a doua foaie am taiat fasii. Am pus umplutura si am asezat fasiile de aluat deasupra. Le-am uns cu ou batut.

A stat la cuptor(200ºC) cam 40 de minute. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kukibella 1

22.07.2013, 12:33

Rocsi 1

22.07.2013, 13:57

Cat de bine arata si tare ma bucura faptul ca ai pregatit-o ..Imi place mult mult

xana 1

22.07.2013, 14:54

Gracias nu a mai ramas nici o firimitura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu caise si biscuiti