Tarta cu capsuni si crema de vanilie

de Criss in Prajituri, 29 Mai 2014 | 3743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat de tarta:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingura apa rece
  • 1 praf sare
  • Crema:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si crema de vanilie:

Pentru crusta, se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider cel putin o ora.


Se scoate apoi, se intinde o foaie rotunda, care se pune intr-o tava de tarta. Eu de cand am forma de yena, n-am mai folosit tava de tabla, pentru ca aceasta forma din yena nu trebuie unsa cu nimic, nu se lipeste si e foarte practica. Se intinde foaia de tarta si se inteapa cu furculita. Se pune o hartie de copt si se pun boabe de fasole, orez, etc. pentru a impiedica tarta sa se umfle la copt. Se coace tarta pana cand incepe sa se rumeneasca usor. Se lasa sa se raceasca, timp in care se prepara crema de vanilie.

Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se toarna crema in crusta de tarta si peste crema se pun felii de capsuni. Deasupra se poate pune o glazura din tort gelee transparent.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

tanyapatap 1

31.05.2014, 10:21

Panacris 1

23.05.2015, 11:39

Criss 1

24.05.2015, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Creme a la Creme"