Tarta cu capsuni si crema de vanilie

de Criss in Prajituri, 29 Mai 2014 | 3618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat de tarta:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingura apa rece
  • 1 praf sare
  • Crema:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si crema de vanilie:

Pentru crusta, se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider cel putin o ora.


Se scoate apoi, se intinde o foaie rotunda, care se pune intr-o tava de tarta. Eu de cand am forma de yena, n-am mai folosit tava de tabla, pentru ca aceasta forma din yena nu trebuie unsa cu nimic, nu se lipeste si e foarte practica. Se intinde foaia de tarta si se inteapa cu furculita. Se pune o hartie de copt si se pun boabe de fasole, orez, etc. pentru a impiedica tarta sa se umfle la copt. Se coace tarta pana cand incepe sa se rumeneasca usor. Se lasa sa se raceasca, timp in care se prepara crema de vanilie.

Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se toarna crema in crusta de tarta si peste crema se pun felii de capsuni. Deasupra se poate pune o glazura din tort gelee transparent.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

tanyapatap 1

31.05.2014, 10:21

Panacris 1

23.05.2015, 11:39

Criss 1

24.05.2015, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Televizor"