Tarta cu carne si ciuperci

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2010 | 5475 vizualizari

 

Reteta dragei mele Diaconta. Toata familia a papat cu pofta, e foarte, foarte buna.

 

INGREDIENTE

Pentru tarta
  • 300 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • o lingurita sare
  • 50-60 gr margarina topita
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
Pentru umplutura
  • 400-500 gr ciuperci(eu am pus galbiori:P )
  • 300-400 gr carne vita tocata
  • 3 triunghiuri branza topita
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • patrunjel si marar verde, tocat
  • o ceapa mare
  • sare, piper
  • un ou
Un ou si susan pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne si ciuperci:

Pregatim aluatul pentru tarta:

Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat.

Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru "grilajul" superior.

Umplutura:

Ceapa o tocam marunt si o calim in ulei. Adaugam carnea tocata, ciupercile tocate si putina apa, lasam la foc mic, amestecand, pana scade toata zeama. Cand s-a racit amestecul adaugam smantana, branza topita, verdeata tocata, oul , sare si piper.

Punem umplutura peste aluatul din tava, din restul de aluat facem cateva fasii pentru decor, ungem cu ou batut  si presaram susan si bagam tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc mediu.

E delicioasa!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu carne si ciuperci-0
Tarta cu carne si ciuperci-1
Tarta cu carne si ciuperci-2
Tarta cu carne si ciuperci-3

COMENTARII (21)

mihaelar63

mihaelar63 1

18.08.2010, 21:30

ca bine zici chiar trebuie ,,executata ''

Corinuta

Corinuta 1

18.08.2010, 23:16

5 furcu

Bya Ralu

Bya Ralu 1

08.10.2012, 14:56

ce faina e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!