Tarta cu ceapa

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 22 Mar 2014 | 4290 vizualizari

 

inspiratie...timea !

 

INGREDIENTE

  • pt. aluat:
  • 150 g faina alba
  • 100 g faina neagra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei maslina
  • pt. umplutura:
  • 500 g ceapa
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • sare, piper, chimen
  • carnat afumat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa:

Am amestecat intr-un pahar drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, apoi am adaugat 100 ml apa calduta si am lasat la dospit aprox 10 minute. Intr-un vas am pus faina si amestecam cu sarea, in mijloc facem o gaura in care am turnat drojdia dospita. Am framantat cu mana si am adaugam restul de apa calduta si spre final uleiul. Am presarat deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.


Ceapa am tocat-o marunt, am calit-o intr-o cratita in care am incins untul. Am stins focul si am pus faina si am amestecat foarte bine, lasand sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am adaugat smantana si ouale batute. Am condimentat cu sare si piper si am amestecat. Am intins aluatul pe blatul de lucru sub forma rotunda si l-am asezat apoi in forma unsa cu unt, apoi am turnat umplutura si nivelam. Carnatul l-am taiat bucatele si l-am pus peste umplutura apoi presaram chimen si am tras marginile de aluat peste umplutura. Am dat forma la cuptorul preincazlit si cand s-au rumenit marginile ...este gata.


Pofta buna !



Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

22.03.2014, 20:30

Ce faina ti-a iesit

Valclaudia 1

22.03.2014, 21:06

laura_n 1

23.03.2014, 11:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu mozzarela , ceapa si rosii