Tarta cu ceapa

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 22 Mar 2014 | 6270 vizualizari

 

inspiratie...timea !

 

INGREDIENTE

  • pt. aluat:
  • 150 g faina alba
  • 100 g faina neagra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei maslina
  • pt. umplutura:
  • 500 g ceapa
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • sare, piper, chimen
  • carnat afumat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa:

Am amestecat intr-un pahar drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, apoi am adaugat 100 ml apa calduta si am lasat la dospit aprox 10 minute. Intr-un vas am pus faina si amestecam cu sarea, in mijloc facem o gaura in care am turnat drojdia dospita. Am framantat cu mana si am adaugam restul de apa calduta si spre final  uleiul. Am presarat deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.

Ceapa am tocat-o marunt, am calit-o intr-o cratita in care am incins untul. Am stins focul si am pus faina si am amestecat foarte bine, lasand sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am adaugat smantana si ouale batute. Am condimentat cu sare si piper si am amestecat. Am intins aluatul pe blatul de lucru sub forma rotunda  si l-am asezat apoi in forma unsa cu unt, apoi am turnat umplutura si nivelam. Carnatul l-am taiat bucatele si l-am pus peste umplutura apoi presaram chimen si am tras marginile de aluat peste umplutura. Am dat forma la cuptorul preincazlit si cand s-au rumenit marginile ...este gata.

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ceapa