Tarta cu ceapa

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 22 Mar 2014 | 3175 vizualizari

 

inspiratie...timea !

 

INGREDIENTE

  • pt. aluat:
  • 150 g faina alba
  • 100 g faina neagra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei maslina
  • pt. umplutura:
  • 500 g ceapa
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • sare, piper, chimen
  • carnat afumat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa:

Am amestecat intr-un pahar drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, apoi am adaugat 100 ml apa calduta si am lasat la dospit aprox 10 minute. Intr-un vas am pus faina si amestecam cu sarea, in mijloc facem o gaura in care am turnat drojdia dospita. Am framantat cu mana si am adaugam restul de apa calduta si spre final uleiul. Am presarat deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.


Ceapa am tocat-o marunt, am calit-o intr-o cratita in care am incins untul. Am stins focul si am pus faina si am amestecat foarte bine, lasand sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am adaugat smantana si ouale batute. Am condimentat cu sare si piper si am amestecat. Am intins aluatul pe blatul de lucru sub forma rotunda si l-am asezat apoi in forma unsa cu unt, apoi am turnat umplutura si nivelam. Carnatul l-am taiat bucatele si l-am pus peste umplutura apoi presaram chimen si am tras marginile de aluat peste umplutura. Am dat forma la cuptorul preincazlit si cand s-au rumenit marginile ...este gata.


Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

22.03.2014, 20:30

Ce faina ti-a iesit

Valclaudia 1

22.03.2014, 21:06

laura_n 1

23.03.2014, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu mozzarela , ceapa si rosii