Tarta cu branza, ceapa verde si nuci

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 9 Ian 2015 | 1576 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 150 ml zer din lapte de vaca( lapte sau apa calduta)
  • 50 gr unt moale
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 400 gr faina
  • 1 lingura drojdie uscata sau drojdie proaspata maruntita

Pentru umplutura:

  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 1 ou+1 albus
  • 1 lingurita sare
  • 70-80 gr branza cu mucegai alb(daca e cu mucegai albastru e si mai buna)
  • 3 fire ceapa verde
  • 2-3 pumni nuci
  • 3 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, ceapa verde si nuci:

Pentru aluat: aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Intindem aluatul cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o forma de tarte, tapetata cu ulei si faina, coacem aluatul in orb pentru 10 minute.


Pentru umplutura: zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sarea, oul si albusul, grisul si amestecam cu un tel. Taiem branza cu mucegai cubulete, oprim cateva bucati pentru décor, iar restul adaugam la umplutura de branza. Ceapa o taiem feliute, iar nucile le zdrobim in maini. Adaugam ceapa si nucile la umplutura, dar oprim din fiecare cate putin. Amestecam toate ingredientele de la umplutura si le punem peste blatul copt pt 10 minute. Deasupra punem cate putin din branza cu mucegai, ceapa si nuci. Coacem tarta la 170 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste calda sau rece, simpla sau cu salata. Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

gris puneti in functie de cat este de zeroasa branza...eu am facut branza in casa si a fost foarte proaspata...motiv pentru care am avut si zer

2

nu am folosit tot aluatul la tarta...dupa framantare am zis ca e prea mult aluat si am folosit doar treisfert sin el...din restul am facut cateva cornuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, ceapa verde si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

09.01.2015, 21:38

dantes 1

10.01.2015, 11:02

Super!

simona72 1

10.01.2015, 13:03

Multumesc pt aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu mozzarela , ceapa si rosii