Quiche cu ciuperci

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2010 | 2663 vizualizari

 

O reteta pe care am incercat-o de sarbatori si care ne-a lasat pe toti cu gura cascata :), plina de savoare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 180g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 85g unt, bucatele
  • 45g margarina, bucatele
  • 3-4 lg apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 450g ciuperci champignon, preferabil proaspete
  • 2 lg ulei
  • 1 lg unt
  • 1 catzel de usturoi tocat
  • 1 lg suc de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lg patrunjel tocat
  • 3 oua
  • 300ml smantana
  • 60g parmezan ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu ciuperci:

Crusta:


La faina amestecata cu sare se adauga untul si margarina si se framanta usor cu degetele pana cand seamana cu firimiturile. Se adauga putina apa, doar cat sa se lege aluatul. Se formeaza o bila si dupa ce o invelim in celofan, o punem in frigider 20min.


Cuptorul se preincalzeste la 190C.


Dupa cele 20min, aluatul scos din frigider se intinde intr-o foaie de 3mm grosime si cu ea se tapeteaza o tava de tarta de 23cm diametru. Foaia se inteapa cu furculita si se acopera cu hartie de copt. Se umple cu boabe de fasole pentru a pastra forma (tehnica "baking blind"). Se coace timp de 12min, dupa care se iau boabele si hartia si se mai coace inca cca 5min, pana devine aurie.


Ciupercile se taie felii subtiri. Uleiul si untul se incing intr-o tigaie, apoi se adauga ciupercile, usturoiul si zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper si se gateste la foc mic pana cand ciupercile lasa apa, apoi se mareste flacara si se continua pana cand apa se evapora complet. Apoi se adauga patrunjelul tocat.


Ouale si smantana se bat impreuna si apoi se adauga la amestecul de ciuperci.


Foaia se acopera cu un strat gros de parmezan ras peste care se toarna compozitia de ciuperci. Se tine la cuptor pana cand se intareste la suprafata, cca 30min.

 

TIPS-URI

1

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Anamaria7 1

08.02.2010, 23:02

iiimediat catapultez o felie pana la tine

rivka 1

08.02.2010, 23:09

bun bun....

cccris 1

09.02.2010, 22:46

E ca o tarta cu ciuperci, perfect!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pleurotus cu branza si smantana