Tarta cu ciocolata

de Criss in Prajituri, 19 Feb 2013 | 6210 vizualizari

 

In sfarsit a venit si randul ei. :) O tarta minunata si delicioasa, pe care am intalnit-o pe mai multe bloguri insa cel mai mult mi-a placut tarta facuta de Vio (Caietul cu retete) . Asadar reteta este identica cu cea de pe blogul ei, singura diferenta fiind ca am lasat tarta mai mult in frigider si crema s-a intarit insa a fost la fel de buna. Am sa fac aceasta tarta si in varianta mini, adica in formele de cosulete pentru ca sunt tare dragalase si sigur ies multe.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • -250 g faina
  • -100 g unt
  • -1 ou
  • -100 g zahar pudra
  • -1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • -3-4 linguri apa rece
  • Pentru crema:
  • -400 g ciocolata amaruie
  • -400 ml frisca
  • -2 plicuri gelatina (dupa parerea mea unul ar fi fost suficient)
  • -esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Se amesteca faina cu zaharul pudra, vanilia si untul taiat cubulete, pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 30 minute. Dupa cele 30 minute, se scoate , se intinde si se pune intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se pune in cuptor pentru 25 minute.


Se hidrateaza gelatina in putin lapte sau apa. Se rupe ciocolata bucatele, se adauga frisca lichida si se pune pe baie de aburi, amestecand pana cand ciocolata se topeste. Se adauga gelatina hidratata, se amesteca pana cand aceasta se dizolva. Se toarna crema in crusta si se lasa sa se raceasca dupa care se pune in frigider 2-3 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mamaieelena 1

19.02.2013, 21:34

love_cherry 1

19.02.2013, 22:35

cred ca e incredibil de buna

Bunica 1

20.02.2013, 00:09

La multi ani si multe bucurii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarte cu ciocolata