Tarta cu ciocolata,branza si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Mar 2011 | 4792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 60 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 5 g praf de copt
  • 110 g unt/margarina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita ness
  • 170 g ciocolata
  •  Crema:
  • 200 g crema de branza
  • 100 ml frisca
  • 3 linguri caramel sos
  • 100 g zahar pudra
  •  Caramel:
  • 100 g zahar
  • 75 g unt
  • 75 g frisca lichida
  • Nuci maruntite
  •  Décor:
  • Frisca
  • Ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata,branza si caramel:

Blatul:

Intr-un castron se pune ciocolata(se opreste 50 g) si untul/margarina si se baga la cuptorul cu microude 60 sec amestecand din cand in cand.Se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte.

Ouale se mixeaza cu zaharul aprox 10 minute pana se transforma intr-o compozitie cremoasa peste care se toarna amestecul de ciocolata si se amesteca cu o lingura.

Faina se amesteca cu praful de copt,cacaua si nessul si se incorporeaza in compozitia lichida.Ciocolata oprita(50 g ) se toaca bucatele si se pune in aluat.Compozitia se toarna intr-o tava de tarta se unge cu unt/margarina si  tapetata cu faina.

Blatule se coace la temperatura medie-mica pana trece testul scobitorii.Se lasa la racit,apoi se rastoarna pe un platou.

 Caramel

 Zaharul se caramelizeaza la foc mic,apoi se adauga untul si frisca lichida si se amesteca energic pana se ingroase.Se lasa la racit,se opresc 3 linguri,iar restul se amesteca cu 50 g nuci tocate.Caramelul racit se toarna peste blat si se reparizeaza peste tot.

Crema:

Branza se mixeaza cu zaharul,se adauga caramelul rece si frisca lichida si se mixeaza pana obtinem o crema rigida.Aceasta crema o intindem peste caramel,in strat uniform.Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa.

Nota:este foarte buna a doua zi,iar pentru cei care nu o prefera asa o pot insiropa putin inainte de a pune caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata,branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta de mere si budinca de lamaie