Tarta cu cirese si capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 4648 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat o tarta cu gust intens de unt si cu fructe proaspete?

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 850 g de capsuni si cirese;
  • 5 linguri zahar;
  • 3 linguri amidon.
  • Pentru aluat fraged:
  • 500 g faina;
  • 250 g unt;
  • 2 oua;
  • 130 g zahar;
  • un praf de sare.
  • In plus:
  • unt pentru uns tava;
  • forma pentru tarte cu diametrul de 28 cm;
  • zahar pudra pentru ornat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si capsuni:

Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele.

Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii.

Se pun fructele intr-un castron si peste ele se pune zaharul si se amesteca, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu amidonul si se pun la foc mic pana cand se ingroasa. Apoi se lasa la racit.

Faina se cerne pe suprafata de lucru, dupa care se formeaza o adancitura in mijlocul gramezii. Untul taiat bucatele se repartizeaza de jur-imprejurul adanciturii. Se adauga ouale in mijloc, dupa care zaharul si sarea se presara pe marginea fainii. Se amesteca totul bine si se framanta, apoi se formeaza o bila, care se impacheteaza in folie si se introduce la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa trecerea timpului de repaus, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Bila de aluat se intinde cu ajutorul sucitorului, se decupeaza si se pune in forma de tarta unsa cu unt. Se inteapa aluatul cu furculia din loc in loc. Se adauga umplutura de fructe, dupa care se orneaza tarta cu restul de aluat, dupa preferinta, si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Aletta 1

19.06.2015, 19:07

Ma gandeam eu ca ai pus multe retete, si ma gandeam cum ai avut rabdare sa gatesti atat?! Asa mai fac si eu ,gatesc dar postez abia peste cateva zile..

Andra_Constantinescu 1

20.06.2015, 09:45

Aletta, ce-i drept, daca mi-aduc bine aminte bine, pe astea chiar le-am facut in aceeasi zi. Eu cand intru in bucatarie ma apuc de mai multe o data

mirela0911 1

21.06.2015, 16:24

O tarta delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Torturi cu fructe si frisca