Tarta cu cirese si capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 1583 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat o tarta cu gust intens de unt si cu fructe proaspete?

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 850 g de capsuni si cirese;
  • 5 linguri zahar;
  • 3 linguri amidon.
  • Pentru aluat fraged:
  • 500 g faina;
  • 250 g unt;
  • 2 oua;
  • 130 g zahar;
  • un praf de sare.
  • In plus:
  • unt pentru uns tava;
  • forma pentru tarte cu diametrul de 28 cm;
  • zahar pudra pentru ornat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si capsuni:

Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele.


Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii.


Se pun fructele intr-un castron si peste ele se pune zaharul si se amesteca, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu amidonul si se pun la foc mic pana cand se ingroasa. Apoi se lasa la racit.


Faina se cerne pe suprafata de lucru, dupa care se formeaza o adancitura in mijlocul gramezii. Untul taiat bucatele se repartizeaza de jur-imprejurul adanciturii. Se adauga ouale in mijloc, dupa care zaharul si sarea se presara pe marginea fainii. Se amesteca totul bine si se framanta, apoi se formeaza o bila, care se impacheteaza in folie si se introduce la frigider pentru cel putin 30 de minute.


Dupa trecerea timpului de repaus, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Bila de aluat se intinde cu ajutorul sucitorului, se decupeaza si se pune in forma de tarta unsa cu unt. Se inteapa aluatul cu furculia din loc in loc. Se adauga umplutura de fructe, dupa care se orneaza tarta cu restul de aluat, dupa preferinta, si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Aletta 1

19.06.2015, 19:07

Ma gandeam eu ca ai pus multe retete, si ma gandeam cum ai avut rabdare sa gatesti atat?! Asa mai fac si eu ,gatesc dar postez abia peste cateva zile..

Andra_Constantinescu 1

20.06.2015, 09:45

Aletta, ce-i drept, daca mi-aduc bine aminte bine, pe astea chiar le-am facut in aceeasi zi. Eu cand intru in bucatarie ma apuc de mai multe o data

mirela0911 1

21.06.2015, 16:24

O tarta delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu blat de savarina