Tarta cu ciuperci

de LicutaMarin in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2011 | 7588 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • Pentru blat:
  • 300 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri apa rece

Pentru compozitie:

  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 200 gr smantana
  • 200 gr casvaval ras
  • 4 oua
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • un ardei gras rosu
  • cateva fire de ceapa verde
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci:

1. Pentru aluat: amestecam untul cu faina,praful de sare si apa pana aluatul se leaga bine. Daca este prea faramicios mai punem 1-2 linguri de apa rece. Il punem la rece 30-60 minute. Eu il pregatesc intotdeauna cu o seara inainte de a face tarta.

2. Asezam aluatul intr-o tava de tarta, acoperim cu hartie pergament si punem boabe de fasole ca sa cresca uniform. Dam la cuptor la foc potrivit circa 15 minute.

3. Intre timp punem ciupercile taiate felii intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si le calim circa 10-15 minute.

4. Smantana o batem impreuna cu ouale, sarea si piperul,dupa care adaugam cascavalul ras.


5. Scoatem aluatul din cuptor si punem peste el trei sferturi din ciuperci, turnam compozitia cu smantana, punem restul de ciuperci, asezam ardeiul taiat rondele si feliute de ceapa verde. O dam la cuptor pentru 35- 40 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua cu legume la tigaie(Menemen)