Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac

de oanapl in Mancaruri de legume, 7 Mar 2017 | 912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 70 ml apa rece
  • 1 lingurita sare
  • umplutura:
  • 300 g ciuperci champignon
  • 15 buchetele broccoli
  • 300 g spanac
  • 1 lingura ulei
  • 3 fire ceapa verde
  • 5 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g mozzarella
  • 4 rosii cherry
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura lapte
  • susan alb si negru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac:

Pentru aluat, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza. Invelesti aluatul in folie de plastic alimentara si il bagi in frigider, pentru minim 30 de minute.

Stergi ciupercile cu o carpa umeda, apoi le tai in feliute subtiri. Incalzesti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si sotezi ciupercile, apoi adaugi ceapa verde tocata si sare si piper dupa gust.

Desfaci buchetelele de broccoli, le speli si le pui la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute.

Speli spanacul si il tai fasii, apoi il adaugi impreuna cu broccoli, peste ciuperci. Lasi legumele pe foc mic, pana cand nu mai ramane lichid in tigaie, apoi stingi focul si le lasi sa se raceasca.

Pui ouale intr-un vas si le mixezi, apoi adaugi smantana si amesteci. Adaugi legumele si mozzarella rasa. Adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci pana la completa omogenizare.

Intinzi aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca. 6 mm grosime. O asezi in tava tapetata cu unt si intepi aluatul din loc in loc cu furculita si il pudrezi cu pesmet. Adaugi umplutura, o nivelezi, apoi decupezi marginile, astfel incat aluatul sa acopere marginile interne ale formei. Aduci marginile aluatului in centrul tartei si il strangi intre degete, din loc in loc.

Ungi tarta cu un galbenus, amestecat cu o lingura de lapte si presari susan alb si negru. Ornezi cu rosii cherry taiate in jumatate.

Coci tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 50-60 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

noiinbucatarie 1

28.03.2017, 08:43

Sidy 1

28.03.2017, 12:55

Ce frumos arataaaaaaaa !!!

oanapl 1

28.03.2017, 17:02

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi