Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac

de oanapl in Mancaruri de legume, 7 Mar 2017 | 1590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 70 ml apa rece
  • 1 lingurita sare
  • umplutura:
  • 300 g ciuperci champignon
  • 15 buchetele broccoli
  • 300 g spanac
  • 1 lingura ulei
  • 3 fire ceapa verde
  • 5 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g mozzarella
  • 4 rosii cherry
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura lapte
  • susan alb si negru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac:

Pentru aluat, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza. Invelesti aluatul in folie de plastic alimentara si il bagi in frigider, pentru minim 30 de minute.
Stergi ciupercile cu o carpa umeda, apoi le tai in feliute subtiri. Incalzesti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si sotezi ciupercile, apoi adaugi ceapa verde tocata si sare si piper dupa gust.
Desfaci buchetelele de broccoli, le speli si le pui la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute.
Speli spanacul si il tai fasii, apoi il adaugi impreuna cu broccoli, peste ciuperci. Lasi legumele pe foc mic, pana cand nu mai ramane lichid in tigaie, apoi stingi focul si le lasi sa se raceasca.
Pui ouale intr-un vas si le mixezi, apoi adaugi smantana si amesteci. Adaugi legumele si mozzarella rasa. Adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci pana la completa omogenizare.
Intinzi aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca. 6 mm grosime. O asezi in tava tapetata cu unt si intepi aluatul din loc in loc cu furculita si il pudrezi cu pesmet. Adaugi umplutura, o nivelezi, apoi decupezi marginile, astfel incat aluatul sa acopere marginile interne ale formei. Aduci marginile aluatului in centrul tartei si il strangi intre degete, din loc in loc. 
Ungi tarta cu un galbenus, amestecat cu o lingura de lapte si presari susan alb si negru. Ornezi cu rosii cherry taiate in jumatate.
Coci tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 50-60 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

28.03.2017, 08:43

Sidy 1

28.03.2017, 12:55

Ce frumos arataaaaaaaa !!!

oanapl 1

28.03.2017, 17:02

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Hribi cu mamaliguta