Tarta cu crema de lime si lamaie

de RuxyRux in Prajituri, 19 Noi 2013 | 4450 vizualizari

 

Minunata ...by Ruxy :) cred ca ar trebui sa o patentez :))))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 350 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt stins cu cateva picaturi de lime
  • coaja razuita de la o lime
  • vanilie
  • un praf de sare

Crema de lime si lamaie:

  • 4 oua
  • 250 gr zahar( sau 200 daca frisca e neindulcita)
  • 150 gr frisca lichida( indulcita sau nu)
  • 50 gr faina
  • coaja razuita si zeama de la o lime si o lamaie
  • 100 gr unt

forma de tarta diametrul de 28 cm

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lime si lamaie:

 

Blatul se prepara destul de usor, din toate ingredientele, se framanta un aluat care se pune la rece invelit intr-o folie de prospetime, cat timp preparam crema.

Untul se topeste la foc mic si se lasa putin la racit. Peste el se adauga frisca.

Ouale se amesteca cu un tel, cu zaharul, vanilia, zeama de lamaie si lime, coaja razuita si faina. Mixam bine si adaugam untul si frisca.

Intindem foaia de tarta( eu am intins-o direct pe foaia pergament de copt) si intotdeauna prefer sa pun deasupra o folie de prospetime si sa trec cu sucitorul pe deasupra ei( se intinde mult mai bine). Avem grija ca dimensiunea  blatului sa depaseasca marginile formei. O asezam cu tot cu hartia de copt in tava si o modelam cu mana cum dorim, o intepam cu o furculita, apoi turnam crema.

Coacem tarta pentru 20 de minute la 180 de grade, apoi reducem temperatura la 170 de grade si o acoperim cu o foaie de copt. Mai tinem tarta la cuptor inca 15 minute.

Scoatem tarta, o lasam sa se raceasca si apoi o intoarcem pe un platou.

Decoram tarta dupa inspiratie :)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lime si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaie si bezea