Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de Aletta in Prajituri, 22 Mai 2016 | 1024 vizualizari

 

De mult astept sa apara capsunile de mai ca sa pot face aceasta tarta!
Va invit sa o incercati! PS: o sa aveti aprecieri!!;)

 

INGREDIENTE

Aluatul de tarta:

  • 250 g faina
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • coaja de o lamaie
  • un zahar vanilinat
  • 80 g zahar
  • 150 g unt

Pentru crema frangipane(ideala pentru tarte sau briose):

  • 6 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 120 g faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie sau baton vanilie
  • 100 g zahar
  • 40 g unt topit

In plus:

  • fasole (cat doriti)
  • capsuni (300 g)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Am inceput prin a face aluatul: Se amesteca faina cu zaharul vanilinat,zaharul,coaja de lamaie,praful de sare si se adauga untul bucati.Se amesteca pana cand aluatul devine ca nisipul.Atunci se adauga galbenusurile si se formeaza o bila de aluat care se pune la frigider pentru 30 minute.Apoi se pune intr-o forma de tarta tapetata pe fund cu hartie de copt si pe margini cu unt.Se pune fasole sau orez si se coace 30 de minute la 180 grade.


Intre timp se prepara crema : (este luata dintr-o carte de retete italienesti)


Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devine o crema albicioasa,se adauga treptat faina, si se mai subtiaza cu lapte,pana cand se incoporeaza tot laptele.Se pune la foc mic si se amesteca pana cand se ingroasa.Cand e gata se adauga si esenta de vanilie in cazul meu, iar daca se foloseste baton de vanilie atunci se pune in lapte la inceput.Se adauga si untul topit,amestecand.Se lasa la racit.


Se pune crema peste tarta si se orneaza cu capsuni taiate.Se lasa la frigider vreo 2 ore.Pofta buna!!



 

TIPS-URI

1

se poate marii cantitatea de zahar la crema

2

se poate adauga si coaja de portocala in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

23.05.2016, 20:57

Sunt adorabile aceste tarte!

Aletta 1

24.05.2016, 11:09

da,Rocsi!!

diaconta 1

17.06.2016, 14:54

La multi ani!!!! frumosi si plini de bucurie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si capsuni