Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de deyutzky in Dulciuri, 11 Sep 2015 | 836 vizualizari

 

Chiar daca vremea capsunilor a trecut, se poate face si cu fructe congelate sau cu orice fructe va plac.

 

INGREDIENTE

  • Pt o tava cu diametrul de 22 cm:
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 5-6 linguri de lapte
  • 1 galbenus
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • cateva linguri de zahar - dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Aluat:


Amestecam intr-un bol toate ingredientele: oul, galbenusul, untul taiat bucati sau dat pe razatoarea mare, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.


Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi la frigider pentru inca 30 de minute, timp in care ne ocupam de crema.


Crema:


Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dam vasul pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie si amestecam. Lasam crema la racit.


Scoatem aluatul de la rece, il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Il intepam din loc in loc si il acoperim cu hartie de copt(fara a-i acoperi si marginile) pentru a nu se intari. Se coace la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute, pana cand marginile se rumenesc.


Se lasa la racit, apoi se umple cu crema de vanilie racita complet.


Peste crema punem capsunile taiate felii.


Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se serveste.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Gicuta69 1

14.09.2015, 14:27

tare buna!

Gicuta69 1

14.09.2015, 14:27

tare buna!

mihaelar63 1

28.09.2015, 17:21

Ce frumoasa este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si capsuni