Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

de gugugh in Prajituri, 26 Oct 2010 | 1711 vizualizari

 

Un gust rafinat ...

 

INGREDIENTE

  • Aluat tarta:
  • 175 gr faina,
  • 50 gr unt,
  • 50 gr margarina
  • 2 lingurite zahar,
  • 1 ou,
  • 3-4 linguri apa rece.
  • Umplutura:
  • 1/2 borcan dulceata de portocale amare
  • 4 ciocolate amaruie Primola,
  • 800 ml frisca lichida.
  • Ornare: eu am folosit pasta de martipan, dar e optionala si la alegere ornarea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare:

Blatul:

Faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se adauga zaharul si oul. La sfarsit adaugam apa rece si se framanta aluatul pana devine o bila legata, daca mai e nevoie se mai adauga apa rece cu lingura esalonat. apoi se pune coca intr.o folie trasparenta si se da la rece pt o ora.

Crema ganache se prepara astfel: rupem bucati ciocolata in frisca lichida si o punem pe foc mic amestecand continuu pana se topeste ciocolata. dupa ce s.a racit o bagam la frigider o noapte intreaga. a doua zi o mixam pana devine o crema consistenta. e delicioasa si usor de facut.

Dupa o ora scoatem aluatul de la rece si il intindem cu facaletul apoi punem aluatul in forma de tarta , facem cateva gauri cu o furculita ca sa nu se umfle prea tare, punem in tava de tarta, deasupra aluatul asezat frumos o hartie de copt si punem boabe de fasole sau orez ca sa ramana acea forma de tarta cand e gata coapta.

Se coace in cuptorul preincalzit. Cand e gata coapta se lasa la racit si apoi se trece la asamblare: se pune un strat subtire de dulceata de portocale apoi se intinde crema ganache . se orneaza dupa preferinta.

Aceasta tarta am mancat.o ff des in Franta , e delicioasa

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare-0
Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare-1

COMENTARII (5)

gugugh

gugugh 1

26.10.2010, 15:24

o bunatate de tarta asta e sigur

Rocsi

Rocsi 1

26.10.2010, 18:32

Laly

Laly 1

26.10.2010, 22:40

Ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!