Tarta cu dovlecei si bacon

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2016 | 5515 vizualizari

 

Este o reteta preluata de la bucataras Ela. Mi-a placut mult cum arata, modul cum se prepara si stiind ca alor mei le plac preparatele cu dovlecei, am zis sa o incerc. Am mai adaugat eu cateva ingrediente si a iesit o bunatate de sezon. Sa o incercati pentru ca este plina piata de dovlecei.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 50 gr unt topit
  • 60 gr mozzarella
  • 100 gr parmezan
  • 150 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 450 gr dovlecei mai micuti si subtirei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 gr bacon fasii
  • cateva rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si bacon:

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie.
Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele.
Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, untul topit si rece dar si laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt, le incorporam in compozitia de mai sus.
Parmezanul si mozzarella le trecem prin razatoarea mica, le adaugam peste aluat. Presaram putina sare si piper.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
Punem putin aluat, asezam felii de dovlecei, iar aluat iar felii de dovlecei.
Pe la mijlocul straturilor punem si fasiile de bacon, apoi continuam cu aluatul si dovleceii. Ultimul strat trebuie sa fie aluat.
Deasupra asezam rosiile cherry.

Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 40 de minute, pana se rumeneste deasupra si este bine patrunsa.

Dupa acest timp, scoatem tarta, o lasam sa se racoreasca putin, apoi poate fi servita.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dantes 1

22.09.2016, 14:59

Buna!

Rocsi 1

22.09.2016, 19:33

Cleme, Cleme, iti fac un vaccin inainte sa fii sigura ca nu patesti nimic )))

Rocsi 1

22.09.2016, 19:34

Mutumesc tuturor pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta de Legume (Reteta Video)