Tarta cu fructe

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 25 Feb 2014 | 1498 vizualizari

 

Desertul de astazi este o tarta usoara cu crema de vanilie si fructe. V-am facut pofta?

 

INGREDIENTE

  • - 125 g faina
  • - 110 g unt rece
  • - 55 g zahar
  • - 250 ml lapte
  • - 3 galbenusuri
  • - 2 esente de vanilie
  • - caspuni proaspete
  • - capsuni congelate
  • - cirese congelate
  • - 2 linguri amidon de porumb
  • - ciocolata neagra rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

Pentru blat trebuie sa amestecati cu mana faina, untul, 25 g zahar si o lingura cu lapte pana obtineti un aluat elastic si omogen. Lasati la frigider pentru o jumatate de ora dupa care intindeti aluatul pe un blat presarat cu faina. Foaia de aluat obtinuta asezati-o in forma de tarta unsa cu unt niveland cu mana de-a lungul formei. Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute.



Intre timp va ocupati de crema. Fierbeti laptele cu esenta de vanilie si o lingura de zahar la foc mic. Bateti galbenusurile cu restul de zahar si amidonul, iar cand laptele incepe sa fiarba turnati-le peste lapte, amestecand in continuu pana capata consistenta unei creme.



Dupa ce blatul este gata, turnati peste crema cu ajutorul unei spatule, aruncati apoi fructele, iar la final ciocolata rasa. Un desert perfect pentru o zi de duminica!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Alexandra Burz 1

05.03.2014, 13:50

Suuper....presimt ca o sa ne incanti papilele gustative .... bun venit

Cocktail_of_Senses 1

05.03.2014, 15:13

Multumesc pentru gandurile bune!

Lia_ 1

06.03.2014, 05:54

felicitari pt tot ce ai postat. bune si poze frumoase. bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si banane