Tarta cu fructe

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 25 Feb 2014 | 2178 vizualizari

 

Desertul de astazi este o tarta usoara cu crema de vanilie si fructe. V-am facut pofta?

 

INGREDIENTE

  • - 125 g faina
  • - 110 g unt rece
  • - 55 g zahar
  • - 250 ml lapte
  • - 3 galbenusuri
  • - 2 esente de vanilie
  • - caspuni proaspete
  • - capsuni congelate
  • - cirese congelate
  • - 2 linguri amidon de porumb
  • - ciocolata neagra rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

Pentru blat trebuie sa amestecati cu mana faina, untul, 25 g zahar si o lingura cu lapte pana obtineti un aluat elastic si omogen. Lasati la frigider pentru o jumatate de ora dupa care intindeti aluatul pe un blat presarat cu faina. Foaia de aluat obtinuta asezati-o in forma de tarta unsa cu unt niveland cu mana de-a lungul formei. Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute.



Intre timp va ocupati de crema. Fierbeti laptele cu esenta de vanilie si o lingura de zahar la foc mic. Bateti galbenusurile cu restul de zahar si amidonul, iar cand laptele incepe sa fiarba turnati-le peste lapte, amestecand in continuu pana capata consistenta unei creme.



Dupa ce blatul este gata, turnati peste crema cu ajutorul unei spatule, aruncati apoi fructele, iar la final ciocolata rasa. Un desert perfect pentru o zi de duminica!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Alexandra Burz 1

05.03.2014, 13:50

Suuper....presimt ca o sa ne incanti papilele gustative .... bun venit

Cocktail_of_Senses 1

05.03.2014, 15:13

Multumesc pentru gandurile bune!

Lia_ 1

06.03.2014, 05:54

felicitari pt tot ce ai postat. bune si poze frumoase. bravo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată  "SOMN UȘOR "

ieri la 16:00

Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 11:10

Placinta frageda cu branza si marar

ieri la 10:24

Foietaj cu ciuperci - de post

pe 21.03 la 19:32

RETETA RECOMANDATA
Tarta delfin cu capsuni si banane