Tarta cu gem de prune

de cristeena20 in Dulciuri, 9 Sep 2014 | 4806 vizualizari

 

Aceasta reteta am luat-o de la Criss si a iesit o tarta aromata si tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr prune
  • 2 linguri de amidon
  • 4 linguri de zahar
  • 350 gr faina
  • 150 gr unt
  • putina sare
  • 1 ou
  • 80 gr zahar tos
  • putin gris
  • 4 linguri de apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de prune:

Spalam prunele si le taiem felii. Le amestecam cu zahar si le lasam sa stea 5 minute. Punem la foc si cand incep sa se inmoaie adaugam amidonul amestecat cu putina zeama lasata de prune. Mai lasma cca 5 minute pe foc apoi dam deoparte.


Pentur aluatul de tarta amestecam faina cu untul rece, rupt bucatele mici si aduagam oul si zaharul, sarea , apa. framantam aluatul si il invelim in folie de plastic si il dam la rece cca 1 h.


Ungem forma de tarta cu unt si apoi o pudram cu faina. Intindem aluatul cu sucitorul si imbracam forma de tarta cu o foaie subtire. Dam la cuptorul incalzit cca 10 minute. Scoatem si presaram cu gris si apoi turnam prunele . Deasupra din aluatul ramas facem grilaje si le ungem cu un galbenus de ou batut. Dam la cuptorul incins pt cca 20 minute. Lasam sa se raceasca si apoi scoatem tarta din forma.

 

TIPS-URI

1

Alegeti prune mai aromate si mai dulci.

2

puteti adauga si putina scortisoara la prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Pushaa 1

10.09.2014, 11:10

diaconta 1

10.09.2014, 19:43

Grozav arata tarta ta

Dya Daniela Andrei 1

10.09.2014, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si ricotta