Tarta cu gem de prune

de cristeena20 in Dulciuri, 9 Sep 2014 | 9721 vizualizari

 

Aceasta reteta am luat-o de la Criss si a iesit o tarta aromata si tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr prune
  • 2 linguri de amidon
  • 4 linguri de zahar
  • 350 gr faina
  • 150 gr unt
  • putina sare
  • 1 ou
  • 80 gr zahar tos
  • putin gris
  • 4 linguri de apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de prune:

 Spalam prunele si le taiem felii. Le amestecam cu zahar si le lasam sa stea 5 minute. Punem la foc si cand incep sa se inmoaie adaugam amidonul amestecat cu putina zeama lasata de prune. Mai lasma cca 5 minute pe foc apoi dam deoparte.

Pentur aluatul de tarta amestecam faina cu untul rece, rupt bucatele mici si aduagam oul si zaharul, sarea , apa. framantam aluatul si il invelim in folie de plastic si il dam la rece cca 1 h.

Ungem forma de tarta cu unt si apoi o pudram cu faina. Intindem aluatul cu sucitorul si imbracam forma de tarta cu o foaie subtire. Dam la cuptorul incalzit cca 10 minute. Scoatem si presaram cu gris si apoi turnam prunele . Deasupra din aluatul ramas facem grilaje si le ungem cu un galbenus de ou batut. Dam la cuptorul incins pt cca 20 minute. Lasam sa se raceasca si apoi scoatem tarta din forma. 

TIPS-URI

1

Alegeti prune mai aromate si mai dulci.

2

puteti adauga si putina scortisoara la prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu capsuni