Tarta cu gem de prune si nuci

de Criss in Prajituri, 5 Feb 2013 | 10301 vizualizari

 

Dulci sau sarate, tartele se afla in topul preferintelor noastre. Cea de azi e una extrem de simpla si la indemana oricui, dar buna in egala masura.

 

INGREDIENTE

  • -150 g unt/margarina
  • -1 ou
  • -80 g zahar pudra
  • -350 g faina
  • -1 varf de cutit sare
  • -3-4 linguri lapte sau apa rece
  • + -100 g miez de nuca prajita
  • -2 borcane gem de prune
  • -1 lingurita scortisoara
  • -2 linguri gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de prune si nuci:

Se amesteca faina cu zaharul pudra si untul taiat cubulete, pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul si laptele rece si se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 30 minute.


Dupa cele 30 minute, se scoate si se imparte in doua. (2/3 si 1/3) Partea mai mare de aluat (2/3) se intinde si se pune intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se pune in cuptor pentru 10 minute. Apoi se scoate, se pune grisul si peste el, gemul de prune amestecat cu scortisoara. Din restul de aluat se taie fasii din care se face grilajul de deasupra. Se unge grilajul cu galbenus de ou si se coace 30-35 minute pana se rumeneste.


Se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Criss 1

05.02.2013, 14:06

Multumesc mult dragele mele. Ma bucur ca va place.

Alinutza80 1

05.02.2013, 14:16

mamaieelena 1

06.02.2013, 09:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de visine