Tarta cu lamaie

de AnyCostescu in Dulciuri, 26 Mar 2014 | 3161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Aluat:
  • 200 g faina
  • 100g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura :
  • Coaja si sucul de la 4 lamai
  • 200 g zahar
  • 1 lingura amidon pe porumb
  • 50 g unt
  • 3 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Pentru aluat :

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!

Punem faina intr-un vas, adaugam sarea ,zaharul si untul taiat bucatele si se framanta pana se obtine o coca compacta. Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider minim 2 ore.

Incingeti cuptorul.

Dupa ce acest timp intindeti aluatul in tava in care veti face tarta si intepati-l cu furculita.  Coaceti-l in cuptor pentru circa 10-12 minute la temperatura medie.

Umplutura o facem in felul urmator:

Radeti coaja celor 4 lamai, apoi stoarceti sucul lor. Puneti sucul intr-o craticioara si puneti-l pe aragaz. trebuie sa ajunga la punctul de fierbere.

Ouale se bat cu zaharul , coaja de lamaie si amidonul. Puneti acest amestec peste sucul de lamaie si lasati sa fiarba totul circa 2 -3 minute. Amestecati continuu cu un tel.

Luati craticioara de pe foc si adaugati untul.

Punem aceasta umplutura peste aluatul de tarta si dam la rece minim 1 ora.

E delicioasa!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit