Tarta cu mere

de andreea_angelo in Prajituri, 2 Dec 2012 | 2223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • un pahar cu lapte
  • 70 g unt
  • un plic cu praf de copt
  • o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Merele se curata de coaja si se fac felii, o sa iasa aproximativ 700 g de mere curatate, care sunt puse la inmuiat in sucul de la lamaie.


Intre timp separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem cu un varf de sare, iar galbenusurile cu zahar. Le amestecam cu untul, adaugam si paharul de lapte si mixam pana aluatul devine omogen. Acum adaugam faina in ploaie cu plicul de praf de copt si coaja rasa de la lamaie. Incorporam trei sferturi din feliile de mere.


Ungem o tava de 24 cm diametru cu unt si o tapetam cu faina, turnam compozitia si decoram cu restul feliilor de mere ramase. Printre ele punem si cateva bucatele de unt. Coacem tarta la 180° pentru 40-45 minunte. Lasati tarta sa se racesca inainte de servire!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

andreea_angelo 1

04.12.2012, 11:31

Lau 1

04.12.2012, 21:00

andreea_angelo 1

05.12.2012, 07:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Mere (Tarta Tatin) (Reteta Video)