Tarta cu mere

de andreea_angelo in Prajituri, 2 Dec 2012 | 3929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • un pahar cu lapte
  • 70 g unt
  • un plic cu praf de copt
  • o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Merele se curata de coaja si se fac felii, o sa iasa aproximativ 700 g de mere curatate, care sunt puse la inmuiat in sucul de la lamaie.

Intre timp separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem cu un varf de sare, iar galbenusurile cu zahar. Le amestecam cu untul, adaugam si paharul de lapte si mixam pana aluatul devine omogen. Acum adaugam faina in ploaie cu plicul de praf de copt si coaja rasa de la lamaie. Incorporam trei sferturi din feliile de mere.

Ungem o tava de 24 cm diametru cu unt si o tapetam cu faina, turnam compozitia si decoram cu restul feliilor de mere ramase. Printre ele punem si cateva bucatele de unt. Coacem tarta la 180° pentru 40-45 minunte. Lasati tarta sa se racesca inainte de servire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si gem de prune