Tarta cu mere

de andreea_angelo in Prajituri, 2 Dec 2012 | 2176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • un pahar cu lapte
  • 70 g unt
  • un plic cu praf de copt
  • o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Merele se curata de coaja si se fac felii, o sa iasa aproximativ 700 g de mere curatate, care sunt puse la inmuiat in sucul de la lamaie.


Intre timp separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem cu un varf de sare, iar galbenusurile cu zahar. Le amestecam cu untul, adaugam si paharul de lapte si mixam pana aluatul devine omogen. Acum adaugam faina in ploaie cu plicul de praf de copt si coaja rasa de la lamaie. Incorporam trei sferturi din feliile de mere.


Ungem o tava de 24 cm diametru cu unt si o tapetam cu faina, turnam compozitia si decoram cu restul feliilor de mere ramase. Printre ele punem si cateva bucatele de unt. Coacem tarta la 180° pentru 40-45 minunte. Lasati tarta sa se racesca inainte de servire!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

andreea_angelo 1

04.12.2012, 11:31

Lau 1

04.12.2012, 21:00

andreea_angelo 1

05.12.2012, 07:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08