Tarta cu mere

de Ela68 in Prajituri, 22 Feb 2013 | 1992 vizualizari

 

Clasica si irezistibila !

 

INGREDIENTE

  • aluatul :
  • 250 gr faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 125 gr unt,
  • 60 gr zahar,
  • 1 ou,
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura :
  • 2kg mere,
  • 50 gr unt,
  • 50 gr zahar,
  • 100 gr stafide si coaja de lamaie
  • glazura :
  • 20 gr unt,
  • 75 gr zahar,
  • 1 lingura de miere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se framanata un aluat omogen din toate ingredientele, se infasoara in folie si se pune in frigider cca 30 minute.


Se curata merele, se taie sferturi, se scot samburii, iar pulpa se taie cuburi (eu am taiat cuburile mai mari ). Se calesc impreuna cu untul, zaharul , stafidele si coaja de lamaie. Se lasa sa se racoreasca putin.


Se intinde aluatul pe o planseta, se unge cu unt o forma speciala de tarta ( diametrul 26 cm ) care se imbraca in aluat, peste care se se repartizeaza compozitia de mere.


Pentru glazura, punem pe foc untul, zaharul si mierea pana ce untul se topeste, apoi o turnam deasupra compozitiei de mere.


Presaram cativa fulgi de migdale si dam la cuptor pentru circa 50 minute.










 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

22.02.2013, 13:56

SUper bunaciune.O feliuta sa imi pastrezi si mie!

Bucatardinpasiune 1

22.02.2013, 14:26

Am facut si eu ceva asemanator, doar ca am adaugat si putine mure, pentru un pus de culoare si savoare!

MIUTA 1

22.02.2013, 14:36

Suuuuuuper buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta Alpina cu mere