Tarta cu mere

de Irina in Prajituri, 27 Feb 2013 | 16655 vizualizari

 

Am gasit o reteta de tarta cu mere delicioasa. Aluatul e foarte fraged si poate fi folosit cu tot felul de umpluturi. Eu am folosit mere caramelizate...

 

INGREDIENTE

  • Pt aluatul de tarta
  • 220 g faina alba
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 varf lingurita de sare
  • 125 g unt rece
  • 60 ml apa cu gheata
  • Pt umplutura
  • 7-8 mere
  • 5-6 linguri zahar brun ( puteti pune mai mult sau mai putin, dupa cum doriti sa iasa tarta de dulce)
  • scortisoara
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Eu am folosit robotul de bucatarie pentru aluat si l-am preparat imediat.

 Aluatul de tarta:

Puneti faina, zaharul si sarea in robot si amestecati de cateva ori. 

Taiati untul in cubulete, adaugati-l in vas si amestecati pret de 8-10 secunde, cat bucatile de unt sa se fi amestecat cu faina, dar sa mai ramana si bucatele de marimea bobului de mazare.

Adaugati apa cu gheata si lasati robotul sa amestece inca de 10-12 ori. Daca aluatul nu se faramiteaza atunci cand este ciupit inseamna ca e gata.

Puneti putina faina pe blatul de lucru, puneti aluatul peste si dati-i forma unui disc. Acoperiti cu folie de plastic si dati la frigider o ora sau chiar peste noapte.

Umplutura:

Intre timp, spalati merele, curatati-le de coaja si cotor si taiati-le felii.

Intr-o tigaie incinsa puneti merele, adaugati zaharul si amestecati pana merele isi lasa zeama si apoi se incheaga ca un sirop.

Adaugati un praf de scortisoara si putina esenta de rom si amestecati pana se caramelizeaza merele. Au prins o culoare minunata...

Prepararea tartei:

Pe blatul presarat cu faina asezati aluatul, intindeti pana obtineti o foaie subtire, putin mai mare decat tava in care veti pune tarta. Tava ungeti-o cu putin unt.

Intindeti aluatul in tava: rulati aluatul pe sucitor si desfasurati-l peste tava, cu grija. Asezati bine aluatul in tava si puneti merele pe deasupra, intr-un strat uniform.

Trageti marginile aluatului peste umplutura, lasand centrul descoperit.

Cu o pensula ungeti marginile aluatului cu putina apa si presarati pe deasupra zahar .

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade, cam 15 minute, dupa care micsorati temperatura la 180 grade si mai tineti tarta inca 20-25 minute, verificand sa nu se coaca prea tare.

Lasati sa se raceasca putin, apoi taiati triunghiuri tarta si serviti! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

ieri la 22:16

Tarta cu cirese si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:40

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

de Ksenya 5

ieri la 09:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si ananas