Tarta cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 25 Oct 2013 | 11146 vizualizari

 

Mmmmmmmm...senzatie :) Un blat care se topeste in gura...si-un parfum de mere irezistibil :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 75 ml lapte
  • 170 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1/2 pachetel de praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 10 mere mari frumoase
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • scortisoara
  • Decor:
  • 2 galbenusuri
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se prepara aluatul amestecand toate ingredientele si se formeaza o bila de coca pe care o vom infolia si o vom da la rece pana pregatim umplutura.

Merele se rad, se amesteca cu zahar, vanilie si scortisoara, Zeama care se lasa, se va scurge.

Se intinde prima foaie, se inteapa cu furculita, apoi se pun merele.

A doua foaie se intinde pe o hartie de copt si apoi se intoarce peste mere, se desprinde cu grija si se taie marginile daca depasesc forma de tarta.

Eu i-am facut si decoratiuni, dar se poate renunta la ele.

Daca totusi le doriti, pentru a se vedea mai bine, puteti renunta la galbenusul de deasupra.( eu am uns cu galbenus)

Coacem tarta pentru 30  de minute la 200 de grade. Aici eu am cam....lungit-o cu timpul depasind cu zece minute, asa ca nu pot sa va prezint reteta in toata splendoarea ei .....insa pentru un scop nobil, am fost chemata de urgenta la un copilas bolnavior.

Oricum tarta e minunata si-o recomand cu drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si crumble (de post)