Tarta cu mere si coca rasa

de Alinutza80 in Dulciuri, 9 Aug 2013 | 5197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 400 g faina
  • 300 g margarina moale
  • 120 g zahar
  • 1 ou
  • Compozitia cu mere:
  • 6-7 mere (1-1,5kg)
  • 240 g zahar
  • 5 g de scortisoara
  • 100 g nuci pisate
  • Aluat pentru ras:
  • 160 g zahar
  • 125 g margarina
  • 1 pahar cu faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si coca rasa:

Margarina se mixeaza cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se framanta bine, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute. Intre timp se curata merele si se taie in cubulete, apoi se adauga zaharul, scortisoara si nuca. Se acopera fundul tavii si peretii acesteia cu aluatul racit, care se inteapa din loc in loc cu furculita.

Peste aluat se toarna merele si se niveleaza. Aluatul pentru ras se pregateste din faina, zahar si margarina si apoi se lasa in congelator sa se intareasca. Se rade aluatul racit peste tarta cu mere.

Se pune tarta in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de aproximativ 40 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se poate face si cu stafide, dar mie imi place mai mult cu nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si coca rasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Alinutza80 1

10.08.2013, 17:25

babi5 1

10.08.2013, 18:32

Alinutza80 1

10.08.2013, 20:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!