Tarta cu mure, caise si crumble

de T I M E A in Prajituri, 28 Iul 2014 | 5499 vizualizari

 

Va era oare dor de o tarta facuta de mine? Aceasta este o combinatie perfecta de arome cu caise, mure si un aluat dulce faramicios deasupra. Va garantez ca nici nu o sa va ajunga una si daca sunteti o familie numeroasa mai bine faceti din start doua tarte.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 gr unt
  • 180 gr faina (sau vedeti cat cuprinde, conteaza tipul de faina folosit)
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar brun
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 2 linguri gris
  • aprox 300-350 gr caise
  • aprox 150-200 gr mure
  • 1 lingura zahar
  • un plic zahar vanilat
  • Crumble:
  • 60 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 60-80 gr faina
  • Extra:
  • un pic de unt pentru uns tava si zahar pudra pentru pudrat tarta la final
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure, caise si crumble:

Pregatim aluatul in felul urmator:


- frecam untul cu zaharul si un varf de sare


- adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie - adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.


Ungem o tava rotunda de tarte cu unt.


Aluatul il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina si il asezam in tava.


Presaram grisul peste aluat.


Caisele decojite le taiem bucati si le asezam in tava apoi punem si murele printre bucatile de caise.


Pentru crumble amestecam untul cu zaharul si adaugam treptat faina.


Aluatul obtinut il dam la congelator 30 de minute (sau daca nu va grabiti puteti sa il tineti la frigider pana se intareste)


Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.


Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, apoi feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

Puteti face cantitate dubla de aluat si pastrati jumatate la congelator pentru o alta tarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure, caise si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

T I M E A 1

29.07.2014, 22:16

ma bucur mult ca va plac tartele mele

Geanina87 1

30.07.2014, 06:36

cum oare sa nu ne placa ?

T I M E A 1

31.07.2014, 22:48

Geanina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)