Tarta cu pere si migdale

de RuxyRux in Prajituri, 3 Dec 2010 | 4325 vizualizari

 

O combinatie perfecta de pere cu migdale cu textura atat de catifelata...merita incercata, mai ales ca la micul dejun se combina perfect cu o cana de cafea cu lapte...

 

INGREDIENTE

  • Aluat de tarta cu migdale:  
  • 100 gr faina
  • 28 gr migdale macinate
  • un praf sare
  • 55 gr zahar
  • 115 gr unt nesarat
  • 1 galbenus mare
  • o lingura apa rece
  • Crema de migdale:  
  • 115 gr migdale macinate
  • 2 linguri faina
  • 115 gr zahar
  • 85 gr unt nesarat
  • 1 ou mare
  • esenta vanilie
  • 400 gr jumatati de pere din compot
  • 1 lingura zahar pudra( optional)
  • 20 gr felii migdale( optional)    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si migdale:

1. Aluatul de tarta cu migdale:

Se pune intr-un vas, faina, migdalele pudra, zaharul, sarea si apoi se adauga untul cubulete moale la temp camerei. Se framanta un aluat faramicios. Se adauga si oul batut cu o lingura de apa. Se modeleaza o minge din aluat si se da in folie la rece o jumatate de ora.( este posibil daca nu respectati cu strictete cantitatile propuse in reteta sa mai aveti nevoie de putina faina la framantat.

Dupa o jumatate de ora, se intinde pe o foaie pergament si apoi se imbraca cu aluat forma de tarta. Se da la cuptor la 190 grade pentru 15 min, se scoate putin se inteapa cu furculita si se mai lasa inca 5 min. Se reduce temperatura la 175 grade.

2.Intre timp am preparat deja crema:

Intr-un bol amestecam faina si migdalele, apoi zaharul,untul , oul si esenta de vanilie, se amesteca bine de tot pana se omogenizeaza si se da crema la rece. Cand scoatem tarta din cuptor punem crema deasupra si apoi asezam feliie de pere cu capetele mai inguste spre centrul tartei si dam la cuptor 45 de minute. Lasam sa se raceasca si apoi pudram cu zahar pudra si decoram cu feliile de migdale.

Daca nu aveti compot de pere, curatati 6 pere mari proaspete, scoateti casuta cu seminte, feliatile si fierbeti-le pentru 10 minute intr-un sirop facut din doua cani de apa , 7 linguri de zahar , o jumatate de lamaie, o esenta vanilie si o esenta de rom. Scurgeti-le si apoi folositi-le ca in reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de gutui