Tarta cu piersici

de mena29 in Prajituri, 18 Iul 2010 | 1552 vizualizari

 

Am luat reteta din revista ,,Bucataria de azi".A iesit buna dar cred ca data viitoare cand o voi mai face voi pune in aluat si o lingurita de praf de copt .

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250 grame faina
  • 1-2 linguri zahar
  • 125 grame unt
  • 1 ou.
 Pentru umplutura:
  • 7-8 piersici coapte
  • 400 grame branza de vaci
  • 150 grame zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • 2 linguri rom sau coniac.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Spalam piersicile,le oparim si curatam pielitele(operatie pe care eu nu am facut-o si mi-a parut rau),scoatem samburii,le stropim cu coniac si le lasam asa putin.Framantam un aluat din toate ingredientele,il lasam la rece 1/2 ora dupa care il intindem cu sucitorul si-l punem in tava acoperita cu hartie pentru copt.Dam tava la foc pentru maxim 10 minute.Pentru umplutura batem ouale cu zaharul pana cresc in volum.Adaugam branza de vaci,aromele si amidonul.Amestecam bine.Turnam peste aluatul copt 10 minute,deasupra asezam piersicile cu fata in jos si dam la cuptor pentru 30-40 minute,depinde de cuptor.Cand este rece pudram cu zahar.Merge bine la cafea.Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu piersici-0
Tarta cu piersici-1
Tarta cu piersici-2

COMENTARII (26)

mena29

mena29 1

23.07.2010, 16:23

Epu

Sylvia

Sylvia 1

24.07.2010, 12:19

Vai Mena daca stii de cand visez la tarta asta branza de vaci si fructe aromate mi se pare cea mai potrivita combinatie toate furculitele de la mine

mena29

mena29 1

26.07.2010, 10:53

Multumesc Sylvia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!