Tarta cu portocale in caramel de mandarine

de dentistutza in Prajituri, 17 Feb 2011 | 3534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.aluat:
  • 75 gr. unt rece taiat cubulete
  • 75 gr. zahar
  • 200 gr. faina cernuta
  • 3 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie/  zahar vanilinat
  • pt. crema
  • 1 plic crema pt. tarta instant Dr. Oetker sau darling
  • laptele si zaharul indicate pe plic
  • pt. topping
  • 2 portocale curatate si taiate rondele
  • 1 mandarina
  • 50 gr zahar + 50 gr. zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu portocale in caramel de mandarine:

Din ingredientele pt. baza se lucreaza rapid un aluat care se lasa cam 15 minute la rece. Apoi se intinde pe o forma unsa , se inteapa cu furculita si se coace la cuptor pana se aureste uniform. Se scoate si se lasa la racit pe platou.


Se face crema conform indicatiilor de pe plic si se intinde peste baza de tarta.


Zaharul se topeste intr-o tava antiaderenta cu grija sa nu se arda. Cand s-a lichefiat se toarna zeama de la mandarina amestecand bine si se aseaza feliile de portocala care se vor intoarce pe ambele parti timp de cateva minute la foc mic.


Se aseaza portocala peste tarta si se toarna pe deasupra restul de sos. Se serveste rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu portocale in caramel de mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

17.02.2011, 17:47

mena29 1

17.02.2011, 20:57

mirela0911 1

17.02.2011, 22:40

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si mac