Tarta cu prune

de Irina in Dulciuri, 5 Sep 2014 | 11304 vizualizari

 

Deliciu de toamna...:)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 75 g unt moale
  • prune( 12-14)
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • 2-4 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Am separat galbenusurile de albusuri, dupa care am mixat galbenusurile cu zaharul.

Am adaugat untul si am mixat in continuare, pana zaharul s-a topit.

 Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat in vasul mixerului, amestecand usor.

Urmeaza faina, lingura cu lingura si praful de copt. Am amestecat usor, pentru ca tarta sa ramana pufoasa.

Odata aluatul pregatit l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.

Am scos samburii prunelor, dupa care le-am pus intr-o tigaie adanca, impreuna cu zahar, scortisoara si esenta de rom. 

Puneti zahar atata cat simtiti nevoia. Daca prunele sunt suficient de dulci, nu cred ca este nevoie de prea mult, dar daca sunt mai acrute, cum au fost ale mele, adaugati cateva linguri.

Cand prunele s-au inmuiat usor am oprit focul. Le puteti pune si crude in tarta, dar asa se patrund mai greu.

Am aranjat prunele din loc in loc peste aluat, ele s-au scufundat, bineinteles si am dat tarta la cuptor, pana s-a copt, cam 20 minute. 

Verificati daca e gata tarta cu o scobitoare! 

Dupa ce s-a racit, am presarat zahar pudra peste tarta, iar cand am servit-o, am adaugat si siropul dulce de la prune, ramas in tigaie.

Va poftesc si pe voi sa gustati din tarta mea parfumata! 

 

TIPS-URI

1

Puneti zahar atata cat simtiti nevoia. Daca prunele sunt suficient de dulci, nu cred ca este nevoie de prea mult, dar daca sunt mai acrute, cum au fost ale mele, adaugati cateva linguri;

2

daca vreti ca tarta sa fie mai inalta, mai adaugati 2 oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine si zmeura