Tarta cu prune

de Irina in Dulciuri, 5 Sep 2014 | 7133 vizualizari

 

Deliciu de toamna...:)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 75 g unt moale
  • prune( 12-14)
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • 2-4 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Am separat galbenusurile de albusuri, dupa care am mixat galbenusurile cu zaharul.


Am adaugat untul si am mixat in continuare, pana zaharul s-a topit.


Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat in vasul mixerului, amestecand usor.


Urmeaza faina, lingura cu lingura si praful de copt. Am amestecat usor, pentru ca tarta sa ramana pufoasa.


Odata aluatul pregatit l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.


Am scos samburii prunelor, dupa care le-am pus intr-o tigaie adanca, impreuna cu zahar, scortisoara si esenta de rom.


Puneti zahar atata cat simtiti nevoia. Daca prunele sunt suficient de dulci, nu cred ca este nevoie de prea mult, dar daca sunt mai acrute, cum au fost ale mele, adaugati cateva linguri.


Cand prunele s-au inmuiat usor am oprit focul. Le puteti pune si crude in tarta, dar asa se patrund mai greu.


Am aranjat prunele din loc in loc peste aluat, ele s-au scufundat, bineinteles si am dat tarta la cuptor, pana s-a copt, cam 20 minute.


Verificati daca e gata tarta cu o scobitoare!


Dupa ce s-a racit, am presarat zahar pudra peste tarta, iar cand am servit-o, am adaugat si siropul dulce de la prune, ramas in tigaie.


Va poftesc si pe voi sa gustati din tarta mea parfumata!


 

TIPS-URI

1

Puneti zahar atata cat simtiti nevoia. Daca prunele sunt suficient de dulci, nu cred ca este nevoie de prea mult, dar daca sunt mai acrute, cum au fost ale mele, adaugati cateva linguri;

2

daca vreti ca tarta sa fie mai inalta, mai adaugati 2 oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

06.09.2014, 16:39

Arata perfect...ador tartele cu prune si-n ultima perioada am facut saptamanal...minunata draga mea Irinuca scumpa!

Valclaudia 1

06.09.2014, 19:29

dantes 1

07.09.2014, 08:24

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si afine