Tarta cu prune si crumble

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Sep 2015 | 754 vizualizari

 

Nu-s eu mare fan tarte,dar prea face Zana Tartelor Timea, tarte peste tarte si am zis sa vad si eu cum sta treaba cu ele....deci am tras cu ochiul la Timea in gradina....

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 125 g unt
  • 1 lingura de zahar
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • coaja si zeama de la o lamaie mica
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 500 g prune ( fara samburi )
  • 2 linguri zahar ( optional)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura gris
  • Crumble
  • 100 g unt
  • 80 g zahar
  • 120 g faina
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Mai intai pregatim aluatul de tarta. Frecam untul rece cu zaharul,adaugam oul batut bine,apoi coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, omogenizam bine.


Apoi adaugam jumatate din cantitatea de faina,amestecam bine, restul de faina il punem pe blatul de lucru, rasturnam aluatul si incepem sa framantam pana incorporam toata faina.Aluatul obtinut il invelim in folie alimentara si il bagam la frigider pentru o ora (eu l-am tinut mai mult ca mai aveam ceva la cuptor). Cat sta aluatul la frigider, spalam si coatem samburii la prune,le lasam sa se scurga de apa.


Am folosit o tava rotunda de ceramica cu un diametru de cca 22 cm si doua forme mai mici,fiind din ceramica nu a fost nevoie sa le ung.Am scos aluatul de la frigider, am infainat blatul de lucru si am intins aluatul sa-mi ajunga pentru cele 3 forme.


Am intins aluatul in forma mare in asa fel incat sa depaseasca un pic peretii formei,am apasat aluatul cu mana apoi am presarat o lingura de gris,am asezat prunele cu pulpa-n sus am presarat zahar,zahar vanilat si scortisoara,la fel am procedat si cu cele doua forme mici.Le-am dat putin la frigider cat am pregatit crumblele.Pentru crumble,am amestecat untul rece cu zaharul si cu faina,obtinem un aluat faramicios.


Scoatem formele din frigider si presaram aluatul faramicios desupra.Dam formele la cuptorul preincalzit la 175 grade,lasam sa se rumenneasca cca 35-45 min.Cand se raceste tarta se pudreaza cu zahar.Eu n-am avut rabdare,am pudrat cu zahar si am si gustat asa calda.Ma declar multumita,chiar daca nu-s fana tarte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

diaconta 1

06.09.2015, 21:44

Ia,sa-mi dai si mie

Gicuta69 1

07.09.2015, 06:55

Buna tarta!

Gherca Daniela 1

07.09.2015, 12:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune congelate