Tarta cu pui si ciuperci

de laura_n in Pui, 21 Oct 2012 | 1843 vizualizari

 

Pe vremea cand inca mai puteam savura ceva bun, am gasit la Miha,o tarta cu pui si ciuperci. Mi-a facut o pofta nebuna, incat am facut-o si am savurat-o cu mare placere. O tarta de nota 20, multumesc Miha ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  •  150 ml apa
  •  1 lingurita drojdie uscata
  •  1 lingurita sare
  •  1 lingurita zahar
  •  3 linguri ulei

umplutura

  •  300 gr piept de pui
  •  100 g cotlet haiducesc
  •  400 g ciuperci albe
  •  2 oua
  •  100 g smantana
  •  100 g cascaval
  •  50 gr mozzarella
  •  2 linguri suc de rosii
  •  2 catei usturoi
  •  sare si piper
  •  oregano
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si ciuperci:

Amestecam drojdia cu zaharul si le dizolvam in putina apa calda. Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron, adaugam faina, sarea si uleiul si punem drojdia si restul de apa. Amestecam cu mixerul, cu paletele de aluat, cam 5 min, apoi lasam la crescut in loc calduros, cam 20 min.


Scoatem si intindem aluatul intr-o tava de tarta presarata cu putina faina. Sucul de rosii il amestecam cu usturoiul pisat si cu oregano si ungem aluatul cu acest sos.


Pieptul de pui il taiem cubulete si il asezam peste aluatul din forma. Ciupercutele le spalam si le taiem felii,le lasam la scurs si apoi le punem peste piept. Taiem si cotletul bucatele mici si il punem peste ciupercute. Taiem putina mozzarella cubulete si punem deasupra. Condimentam cu sare, piper si batem ouale cu smantana. Turnam sosul de smantana peste tarta si dam tava la cuptor pana incepe sa se rumeneasca. Dupa ce s-a rumenit, scoatem tava din cuptor si radem cascaval deasupra si dam iar la cuptor cat sa se topeasca cascavalul.

 

TIPS-URI

1

preferabil de scurs bine ciupercile sau curatate fara apa pentru ca lasa zeama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

21.10.2012, 22:41

Mmmmmmm

elucubratiiculinare 1

22.10.2012, 13:53

tare buna trebuie sa fie

lilik 1

22.10.2012, 16:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si branza