Tarta cu ricotta si spanac

de BuburuzaBubu in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2012 | 2989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 linguri de apa rece
  • Umplutura
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 500 gr spanac oparit,scurs si tocat
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr smantana
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 gr bacon cuburi
  • 2 oua
  • 30 gr parmesan ras
  • sare,piper
  • Felii de rosii si ardei iute/optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta si spanac:

Aluat: Se pun toate ingredientele intr-un bol, framantam, dupa care facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o tinem in frigider 30 minute


Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Incingem uleiul de masline in tigaie in care calim ceapa, usturoiul si baconul. Adaugam spanacul si se mai caleste inca 2-3 minute la foc mediu. Condimentam cu sare si piper. Se lasa cateva minute sa se racoreasca.


Ricotta o amestecam cu ouale, samantana si parmesan, adaugam spanacul(daca mai este nevoie condimentati cu sare si piper). Amestecam pentru omogenizare.


Punem aluatul pe masa unde in prealabil am cernut faina si intinde aluatul cu sucitorul. O forma de tarta (30 cm) se captuseste cu hirtie de copt sau unt si faina. Aluatul de tarta se aseaza in forma si intepam din loc in loc cu furculita. Se toarna compozitia de spanac si se niveleaza, decoram cu rosii si ardei iute.


Bagam tarta la cuptorul in prealabil incalzit la o temperatura de 200 de grade pentru cca 40-45 min. Se lasa la racit cca 30 minute inainte sa o servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sim0na 1

14.06.2012, 22:43

Imi place tare mult tarta asta!!

mihaelar63 1

15.06.2012, 16:48

Arata exeptional de diferita

andreea_angelo 1

25.06.2012, 14:42

yami yami mi sa facut foame---

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac