Tarta cu spanac si branza

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2016 | 2607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 285g aluat foietaj rotund pentru tarta
  • 300g spanac proaspat
  • 1 ceapa mica
  • 250g branza ricotta
  • 80g cascaval ras
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua+ 1 ou pentru uns
  • 1 cubulet de unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • felii subtiri de prosciutto (optional), dar se pot inlocui cu tot felul de semi-preparate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si branza:

Spanacul proaspat il spalam bine cu apa rece, eu am luat frunzulita cu frunzulita pentru fi sigura ca nu mai are pamant, apoi il oparim catva minute in apa cu sare.

Intr-o tigaie calim ceapa taiata marunt in care am topit untul, apoi adaugam spanacul scurs de apa si maruntit putin cu un cutit, si lasam pe foc cca. 8-10 minute.

Intr-un bol adaugam branza si cascavalul, compozitia din tigaie, ouale, pesmetul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper si nuscoara.

Intr-o tava rotunda, (eu am avut de 24cm) punem aluatul de foietaj, turnam compozitia din bol si surplusul de aluat il taiem si il asezam deasupra ca la o tarta dulce.

Asezam si cateva felii de prosciutto si ungem totul cu oul batut.

Dam tarta la cuptorul incins pentru cca.40 minute la 180°.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

22.03.2016, 15:30

Daniela , pana azi nu am poftit nimic. :"> Asta este lovitura sub centura

Gherca Daniela 1

22.03.2016, 16:27

Multumesc Mihaela, ma bucur ca iti place, dar la partea cu poftitul nu sunt eu de vina te-as servi cu mare drag

Stefania1964 1

23.03.2016, 10:41

imi place, arata super bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si branza