Tarta cu spanac si iaurt

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2012 | 1682 vizualizari

 

Imi plac foarte mult tartele sarate si le prepar de cele mai multe ori dupa inspiratie, astazi va invit la tarta cu spanac si iaurt, usurica, delicioasa, daca iubiti spanacul in combinatie cu usturoi atunci sigur va reusi sa va incante...

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 125 gr unt moale( de tara daca se poate)
  • 300 gr faina spelta( alac, integrala)
  • 1 ou si 1 galbenus( Eco, Bio, stiti voi sau de la gaini de curte)
  • 1 iaurt grecesc 150 gr cu 10% grasime
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • sare dupa gust( cam doua prafuri)
  • Umplutura:
  • 450 gr spanac proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei mari de usturoi
  • 1/4 cana de apa
  • sare dupa gust( in jur de 1/2 lingurita)
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 2 oua
  • un praf de piper alb
  • 3 linguri amidon
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si iaurt:

Amestecam ingredientele pentru blat si framantam usor aluatul. Il infoliem si-l tinem la rece pana ne ocupam de umplutura.


Spanacul il spalam si-l lasam deoparte.


Intr-o oala, eu am folosit Zepter, punem uleiul apoi cateva linguri de apa si lasam sa se infierbante la foc mic, adaugam usturoiul tocat si apoi dupa o jumatate de minut spanacul, adaugam si apa si acoperim cu capac lasand sa se inabuse si sa se inmoaie. Nu dureaza mult, maxim zece minute.


Scurgem spanacul de lichidul in care s-a inabusit si il amestecam la blender.


Adaugam iaurtul rece, ouale pe rand, amidonul, sarea si piperul.


Scoatem blatul de la rece si-l intindem in tava de tarta tapetata cu foaie de copt, avand grija sa ridicam aluatul pana sus in margine.


Turnam compozitia si apoi lasam usor marginea in jos fara sa apasam.


Ungem cu galbenus si coacem pentru 25 sau 30 de minute la 180 de grade sau in functie de cuptor pana se rumeneste frumos. Compozitia se intareste si vom reusi sa scoatem tarta usor.


Cand este gata o putem savura cu placere si calda dar si rece. Este foarte, foarte gustoasa. O recomand si pentru copii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

MIUTA 1

09.11.2012, 23:50

Super faina si sigur tare buna

RuxyRux 1

09.11.2012, 23:52

Foarte buna Miuta, multumesc draga mea!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac