Tarta cu struguri negri

de mamaieelena in Prajituri, 20 Sep 2012 | 1655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Boabele de la 800 g struguri negri
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu gris
  • 250 ml lapte
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 ligurita praf de copt
  • 1 lingura cu smantana
  • 3 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri negri:

Boabele de struguri spalate si scurse bine de apa le-am pus intr-un vas rotund pe 3 linguri cu zahar si am dat la cuptor la 200 grade. Se lasa in cuptor pana scade siropul adica 20-30 minute.


Intre timp se face grisul cu lapte; se pune intr-o craticioara laptele 250 ml si cand incepe sa clocoteasca se pune grisul treptat cand e gata se pun cele 2 linguri cu miere si 1 plic cu zahar vanilat, se da la rece.


Acum se poate pregati si aluatul de pandispan astfel: intr-un bol pentru mixer se pun albusurile separat de galbenusuri si se mixeaza cu putina sare pana se intaresc bine ,punandu-se apoi 3 linguri zahar treptat si se obtine o spuma ca de bezea dupa care se pun si galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt si smantana. In gris se pune 1 ou si se amesteca bine .


Se scot din cuptor strugurii, peste ei se pune grisul si peste gris aluatul de pandispan. Se pune la cuptor pana se rumeneste deasupra la 200 de grade, aproximativ 30-40 minute. Se poate pune deasupra si zahar pudra cand este rece dar noi am servit asa fara fiind destul de dulce. L-am luat ca fiind tort dandu-i si forma rotunda.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri negri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

diaconta 1

24.09.2012, 22:27

Mihaela,ce dieta tii de poti sa gusti de la toata lumea? )))

mamaieelena 1

25.09.2012, 14:00

mihaela cu drag ti-as da!numai ca acum nu mai am, asa ca trebuie sa astepti pana fac alta,

jolygina 1

06.10.2012, 09:28

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu struguri