Tarta cu struguri negri

de mamaieelena in Prajituri, 20 Sep 2012 | 1439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Boabele de la 800 g struguri negri
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu gris
  • 250 ml lapte
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 ligurita praf de copt
  • 1 lingura cu smantana
  • 3 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri negri:

Boabele de struguri spalate si scurse bine de apa le-am pus intr-un vas rotund pe 3 linguri cu zahar si am dat la cuptor la 200 grade. Se lasa in cuptor pana scade siropul adica 20-30 minute.

Intre timp se face grisul cu lapte; se pune intr-o craticioara laptele 250 ml si cand incepe sa clocoteasca se pune grisul treptat cand e gata se pun cele 2 linguri cu miere si 1 plic cu zahar vanilat, se da la rece. 

Acum se poate pregati si aluatul de pandispan astfel: intr-un bol pentru mixer se pun albusurile separat de galbenusuri si se mixeaza cu putina sare pana se intaresc bine ,punandu-se apoi 3 linguri zahar treptat si se obtine o spuma ca de bezea dupa care se pun si galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt si smantana. In gris se pune 1 ou si se amesteca bine .

Se scot din cuptor strugurii, peste ei se pune grisul si peste gris aluatul de pandispan. Se pune la cuptor pana se rumeneste deasupra la 200 de grade, aproximativ 30-40 minute. Se poate pune deasupra si zahar pudra cand este rece dar noi am servit asa fara fiind destul de dulce. L-am luat ca fiind tort dandu-i si forma rotunda.

Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri negri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu struguri negri-0
Tarta cu struguri negri-1
Tarta cu struguri negri-2

COMENTARII (43)

diaconta

diaconta 1

24.09.2012, 22:27

Mihaela,ce dieta tii de poti sa gusti de la toata lumea? )))

mamaieelena

mamaieelena 1

25.09.2012, 14:00

mihaela cu drag ti-as da!numai ca acum nu mai am, asa ca trebuie sa astepti pana fac alta,

jolygina

jolygina 1

06.10.2012, 09:28

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!