Tartă cu urdă şi coacăze roşii

de diaconta in Prajituri, 26 Iun 2011 | 4051 vizualizari

 

In aceeasi categorie de "simplu si bun" se inscrie si aceasta tarta,cu branzica si fructe,o combinatie care mie mi se pare foarte potrivita.

 

INGREDIENTE

Coca:

  • 240 gr faina
  • 150 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare

Umplutura:

  • 500gr urda
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat

Jeleu:

  • coacaze rosii
  • 200 ml sirop de zmeura
  • 1 plic tort jelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu urdă şi coacăze roşii:

Untul moale se mixeaza cu cele patru linguri de zahar brun (zaharul brun e mai putin dulce),apoi adaugam pe rand galbenusurile .Faina o amestecam cu sarea si praful de copt si o incorporam in amestecul de unt.lasam la frigider pentru 30 de minute.


Pentru umplutura,mixam urda impreuna cu smantana ,zaharul si zaharul vanilat.Adaugam apoi laptele si praful de budinca.Razuim coaja de lamaie.


Intr-o forma de tarta tapetata,asezam o foaie de aluat,avand grija sa imbracam si marginea formei.Intepam din loc in loc cu furculita.


Punem umplutura de branza deasupra si punem in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.


Cand este gata,lasam sa se raceasca apoi punem deasupra coacazele si jeleul.


Jeleul l-am facut dupa instructiunile de pe ambalaj,am folosit sirop de zmeura.


Lasam la frigider,pana cand ne invinge pofta.


Blatul meu a fost foarte sfaramicios,asa ca nu am reusit sa scot tarta din forma.Dar nu ne pasa,la cat e de buna,putem s-o mancam si din tava.


Pofta buna!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu urdă şi coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

adry88 1

28.06.2011, 15:51

Lau 1

02.07.2011, 22:38

RoXx 1

04.09.2012, 19:25

Deliciosssssssss

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere