Tartă cu urdă şi coacăze roşii

de diaconta in Prajituri, 26 Iun 2011 | 7103 vizualizari

 

In aceeasi categorie de "simplu si bun" se inscrie si aceasta tarta,cu branzica si fructe,o combinatie care mie mi se pare foarte potrivita.

 

INGREDIENTE

Coca:

  • 240 gr faina
  • 150 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare

Umplutura:

  • 500gr urda
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat

Jeleu:

  • coacaze rosii
  • 200 ml sirop de zmeura
  • 1 plic tort jelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu urdă şi coacăze roşii:

Untul moale se mixeaza cu cele patru linguri de zahar brun (zaharul brun e mai putin dulce),apoi adaugam pe rand galbenusurile .Faina o amestecam cu sarea si praful de copt si o incorporam in amestecul de unt.lasam la frigider pentru 30 de minute.

Pentru umplutura,mixam  urda impreuna cu smantana ,zaharul si zaharul vanilat.Adaugam apoi laptele si praful de budinca.Razuim coaja de lamaie.

Intr-o forma de tarta tapetata,asezam o foaie de aluat,avand grija sa imbracam si marginea formei.Intepam din loc in loc cu furculita.

Punem umplutura de branza deasupra si punem in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Cand este gata,lasam sa se raceasca apoi punem deasupra coacazele si jeleul.

Jeleul l-am facut dupa instructiunile de pe ambalaj,am folosit sirop de zmeura.

Lasam la frigider,pana cand ne invinge pofta.

Blatul meu a fost foarte sfaramicios,asa ca nu am reusit sa scot tarta din forma.Dar nu ne pasa,la cat e de buna,putem s-o mancam si din tava.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu urdă şi coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Banoffee