Tarta de capsune

de danakarin in Prajituri, 15 Mai 2013 | 4594 vizualizari

 

Incepe sezonul meu preferat: capsune, cirese, soc si alte minunatii. Iata o tarta nepretentioasa....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahăr
  • 120 g făină
  • 120 g amidon
  • o linguriţă şi jumătate praf de copt
  • 400 g capşuni
  • 2-3 linguriţe gem de capşuni (facultativ)
  • un pachet de gelatină pentru tarte cu fructe: Tortenklar
  • 3 linguri de zahăr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de capsune:

Pentru pişcot am avut o formă de tort detaşabilă de 28 cm. Cam mare, recunosc, cu toate acestea, mi-a dat,din cantităţile de mai jos, un tort destul de înalt. L-am tăiat în două felii, şi deci am avut o bază pentru două prăjituri cu fructe. Una am congelat-o (merge foarte bine), pentru mai târziu.

Voi, dacă vreţi, puteţi înjumătăţi cantităţile

Batem ouăle cu zahărul cam 10 minute. Dacă avem un robot (al meu tocmai s-a stricat), merge mai repede.

Amestecăm separat amidonul, făina cernută şi praful de copt şi le adăugăm la crema de ouă. Observaţi, vă rog, nu avem nici un pic de grăsime ! Coacem acest pişcot, într-o formă de tort detaşabilă, cam 30 de minute, la 180 de grade, lăsăm să se răcească bine.

Între timp, curăţăm şi tăiem căpşunile felii. Eu am tăiat pişcotul în două, o parte am pus-o deoparte, iar pe cealaltă am uns-o foarte subţire, cu gem de capşuni, amestecat cu puţină apă, să-l putem întinde bine. Am clădit, apoi, fructele, după principiul ţiglelor pe acoperiş, suprapunându-le parţial, şi am trecut la prepararea jeleului care să le acopere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

danakarin 1

15.05.2013, 20:20

Monica, Diana, si la toti carara le-a placut, multzumesc!

Panacris 1

16.05.2013, 08:03

danakarin 1

16.05.2013, 09:50

Cristina :

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caramel Cheesecake ~nr. 200~