Tarta de capsuni

de Lily_Musat in Prajituri, 3 Iun 2009 | 10734 vizualizari

 

Aceasta tarta este foarte racoritoare si gustoasa, iar blatul se face foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Se amesteca bine aceste ingrediente cu o lingura apoi se adauga:
  • 2 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de lapte 
  • Pentru sarlota:
  • 1 plic de sarlota de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina Tort Jele de la Dr. Oetker
  • Pentru decor aveti nevoie de:
  • capsuni cam 300 grame
  • un plic de gelatina Tort Jele de la Dr. Oetker pe care eu l-am preparat cu suc de portocale.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de capsuni:


Se amesteca ingredientele pentru blat cu mixerul pana se dizolva zaharul.
Intr-o forma cu peretii detasabili pe care o ungem cu margarina si o presaram cu faina punem compozitia si o bagam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15-20 minute.
Lasam blatul sa se raceasca.
Se face sarlota de la Dr. Oetker pe foc asa cum scrie pe plic.
Sarlota o punem peste blat asa fierbinte. Nivelam suprafata.
Dupa ce sa racit sarlota punem capsunile taiate pe jumatate.
Facem gelatina si o punem fierbinte peste capsuni.



O punem incepand din mijloc si ea se intinde catre margini singura.


O lasam sa se raceasca bine, apoi o bagam la frigider. Cand sa racit indepartam peretii vasului.


Transferam tarta pe un paltou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

elena1988 1

11.01.2011, 18:34

foarte bine arata, vreau si eu o feliuta

Bya Ralu 1

24.01.2012, 00:07

ce bun

Angelina_Elena 1

24.01.2012, 00:18

wow,woow,wooow ce frumusete de tarta si ce delicioasa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)