Tarta de capsuni

de Lily_Musat in Prajituri, 3 Iun 2009 | 11201 vizualizari

 

Aceasta tarta este foarte racoritoare si gustoasa, iar blatul se face foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Se amesteca bine aceste ingrediente cu o lingura apoi se adauga:
  • 2 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de lapte 
  • Pentru sarlota:
  • 1 plic de sarlota de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina Tort Jele de la Dr. Oetker
  • Pentru decor aveti nevoie de:
  • capsuni cam 300 grame
  • un plic de gelatina Tort Jele de la Dr. Oetker pe care eu l-am preparat cu suc de portocale.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de capsuni:


Se amesteca ingredientele pentru blat cu mixerul pana se dizolva zaharul.
Intr-o forma cu peretii detasabili pe care o ungem cu margarina si o presaram cu faina punem compozitia si o bagam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15-20 minute.
Lasam blatul sa se raceasca.
Se face sarlota de la Dr. Oetker pe foc asa cum scrie pe plic.
Sarlota o punem peste blat asa fierbinte. Nivelam suprafata.
Dupa ce sa racit sarlota punem capsunile taiate pe jumatate.
Facem gelatina si o punem fierbinte peste capsuni.



O punem incepand din mijloc si ea se intinde catre margini singura.


O lasam sa se raceasca bine, apoi o bagam la frigider. Cand sa racit indepartam peretii vasului.


Transferam tarta pe un paltou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

elena1988 1

11.01.2011, 18:34

foarte bine arata, vreau si eu o feliuta

Bya Ralu 1

24.01.2012, 00:07

ce bun

Angelina_Elena 1

24.01.2012, 00:18

wow,woow,wooow ce frumusete de tarta si ce delicioasa!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon al II-lea al Bulgariei