Tarta de ciocolata cu frisca

de RuxyRux in Prajituri, 3 Sep 2014 | 4188 vizualizari

 

Una dintre cele mai fine si mai delicioase tarte gustate de mine vreodata si cred ca stiti ca sunt o mare mare iubitoare de ciocolata...asa prin definitie :))))) ! Crema de ciocolata este incredibila...o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 3 linguri lapte rece
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom

Crema de ciocolata:

  • 300 ml frisca lichida neindulcita( din smantana)
  • 100 gr zahar
  • 180 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri pline de nutella
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 150 gr unt
  • 1 pahar de frisca proaspata( batuta)

frisca pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata cu frisca:

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la rece pentru 30 de minute.( din aceasta cantitate ies doua blaturi( eu am umplut unul cu gem de prune) sau se poate pastra la rece.

Facem crema: Punem pe foc mic frisca lichida  intr-un vas larg, o infierbantam usor( fara sa o fierbem) si topim ciocolata in ea. Tragem vasul de pe foc si adaugam nutella, amestecam bine, apoi punem untul rece taiat felii. Amestecam pana se topeste si este bine incorporat in crema, Punem in crema vanilia si esenta de rom, apoi lasam sa se raceasca bine. Cand este rece( eu am pus-o la frigider), o mixam 7 minute sau pana devine foarte pufoasa. Este timpul sa adaugam frisca si sa mai amestecam usor inca putin. Crema o punem la rece.

Scoatem aluatul si-l intindem cu sucitorul pe o foaie de copt( asa am procedat eu) cu o folie deasupra( sa va fie mai usor).

Am pus blatul in tava de tarta si l-am copt la 200 de grade pana s-a rumenit( atentie sa nu-l tineti prea mult pentru ca se usuca si se arde). Daca cuptorul e prea tare il puteti acoperi cu o foaie de copt.

Cand este gata scoatem blatul si-l racim apoi il mutam usor pe platou.( daca scoateti blatul cald din tava se va rupe).

Umplem blatul cu crema si decoram cu frisca( sau nu) si cu sos de ciocolata.

Ar fi ideal sa o lasati cateva ore bune la rece :) insa sincer nu stiu daca o sa  rezistati :))))

TIPS-URI

1

Crema este foarte foarte buna si pentru torturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

RuxyRux 1

08.09.2014, 17:48

Multumesc scumpa mea Andreea! Chiar a fost minunat de delicioasa!

Raluca57 1

23.09.2014, 13:32

Mi-a iesit o bunatate. La crema am uitat sa pun zaharul (la "preparare" nu apare), dar mi-a placut asa, este mult mai buna fara zahar. M-am speriat ca este cam moale, dar s-a intarit in frigider. Frisca n-am avut pt ornat, dar am improvizat un jeleu rapid din zmeura si afine si amidon. Chiar o bunatate!!!

RuxyRux 1

23.09.2014, 15:06

Draga mea Raluca, nici nu stii ce bucurie mi-ai facut ca ai probat reteta si mai ales ca ti-a placut! Cu adevarat crema e minunata! Iti multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta satinata de ciocolata