Tarta satinata de ciocolata

de xana in Prajituri, 4 Oct 2013 | 2947 vizualizari

 

Si tot din capitolul tarte...dar una dulce, pentru cui ii place ciocolata :)
M-am inspirat de pe internet.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata(neagra sau cu lapte)
  • 40 gr margarina
  • 60 ml cafea pregatita tare
  • 100 gr zahar
  • 250 ml smantana(mai groasa)
  • 6 oua
  • vanilie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta satinata de ciocolata:

Ciocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin.


Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de ea.


Ouale se bat la viteza mare timp de 2 minute apoi micsoram viteza si adaugam zaharul putin cate putin apoi vanilia, batand pana isi dubleaza volumul si devin pufoase(cca 4-5 min).


Amestecam cu grija smantana si ciocolata, cu miscari de jos in sus, apoi incorporam si ouale, la fel, cu miscari de jos in sus.


Compozitia se toarna in forma unsa cu margarina, in care punem un cerc din hartie de copt(cat sa acopere fundul formei). Se pune forma intr-o tava mai mare apoi se completeaza cu apa atat cat sa acopere peretii formei in care avem tarta(sau mai simplu- se coace pe bain marie).


Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 25 de minute. Tarta trebuie sa fie destul de umeda dar nu lichida.


O scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca 5-10 minute apoi o dam la frigider cel putin 3 ore. Pentru a o scoate din forma, trecem un cutit pe marginile tartei, punem peste ea farfuria in care o vom servi si intoarcem forma invers.


Se decoreaza dupa bunul plac, eu am facut inimioare din ciocolata alba si neagra.




 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tarta cu diamentrul de 22 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta satinata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

xana 1

07.10.2013, 12:22

Valclaudia 1

22.04.2014, 18:26

ce frumusete!

MOKUSKA 1

13.05.2014, 09:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca