Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto

de Rux in Prajituri, 19 Dec 2013 | 1866 vizualizari

 

Va spuneam astazi ca am preparat aceasta tarta pentru concursul de prajituri de la scoala baiatului meu...si-a luat locul I, nu am idee de ce :)))...se pare ca a fost ...delicioasa :) din moment ce a disparut rapid de pe platou :))) fiul meu n-a mai apucat sa guste ... noroc ca mai aveam una acasa :)

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 250 gr unt gras( 82%)
  • 250 gr faina
  • 100 gr amidon( si inca putin pentru infainat blatul)
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou mare
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura de Amaretto
  • Crema de ciocolata de casa:
  • 300 gr lapte praf
  • 300 gr zahar brun
  • 200 ml apa
  • 150 gr unt
  • vanilie
  • 80 gr cacao
  • 1 lingura de Amaretto
  • Decor:
  • fulgi si bombonele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto:

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele si framantand un aluat de tarta( nu dureaza mult, in jur de 5 minute), pe care-l vom infaina cu amidon si-l vom pune la rece in folie pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua bucati.

Intindem aluatul cu sucitorul pe suprafata de lucru, eu de regula pun deaspra o folie de prospetime, mi se pare ca se intinde mult mai usor, il asezam in forme, il aducem pana in margine sus, il intepam pe toata suprafata cu o furculita si apoi vom coace blatul pana se rumeneste frumos la 180 de grade( timpul depinde de cuptor). Lasam blaturile la racit.

Crema de ciocolata :

Punem pe foc  mic intr-un ibric, apa si in ea zaharul brun. Fierbem in jur de 12-14 minute pana se leaga frumos siropul.

Dam vasul deoparte si adaugam untul. Amestecam sa se topeasca.

Intr-un vas cernem laptele praf si cacaoa. Turnam compozitia lichida peste lapte si cacao si amestecam bine. Adaugam si Amaretto. Este gata crema si o vom lasa putin la racit.

Punem blaturile racite pe platouri si le vom umple cu crema.( eu pentru ca am transportat tarta am lasat-o in forma).

Decoram dupa inspiratie cu fulgi de ciocolata. Este obligatoriu sa lasati la racit cateva ore bune( peste noapte ideal)...si nu cum am facut eu...aveti imaginea cu felia taiata inca calduta :))) nu arata bine deloc :)))) dar e o nebunie delicioasa :D

 

 

TIPS-URI

1

Reteta este pentru doua tarte.

RETETA IN IMAGINI

Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto-0
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto-1
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto-2
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto-3
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto-4
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto-5
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto-6
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto-7
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto-8
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto-9

COMENTARII (84)

Rux

Rux 1

21.12.2013, 13:06

Multumesc mami Babi...esti mereu mereu o dulce

laura_n

laura_n 1

22.12.2013, 12:33

acum as servi si eu o felie ciocolatoasa )

Rux

Rux 1

30.12.2013, 12:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!