Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto

de RuxyRux in Prajituri, 19 Dec 2013 | 5042 vizualizari

 

Va spuneam astazi ca am preparat aceasta tarta pentru concursul de prajituri de la scoala baiatului meu...si-a luat locul I, nu am idee de ce :)))...se pare ca a fost ...delicioasa :) din moment ce a disparut rapid de pe platou :))) fiul meu n-a mai apucat sa guste ... noroc ca mai aveam una acasa :)

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 250 gr unt gras( 82%)
  • 250 gr faina
  • 100 gr amidon( si inca putin pentru infainat blatul)
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou mare
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura de Amaretto
  • Crema de ciocolata de casa:
  • 300 gr lapte praf
  • 300 gr zahar brun
  • 200 ml apa
  • 150 gr unt
  • vanilie
  • 80 gr cacao
  • 1 lingura de Amaretto
  • Decor:
  • fulgi si bombonele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto:

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele si framantand un aluat de tarta( nu dureaza mult, in jur de 5 minute), pe care-l vom infaina cu amidon si-l vom pune la rece in folie pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua bucati.

Intindem aluatul cu sucitorul pe suprafata de lucru, eu de regula pun deaspra o folie de prospetime, mi se pare ca se intinde mult mai usor, il asezam in forme, il aducem pana in margine sus, il intepam pe toata suprafata cu o furculita si apoi vom coace blatul pana se rumeneste frumos la 180 de grade( timpul depinde de cuptor). Lasam blaturile la racit.

Crema de ciocolata :

Punem pe foc  mic intr-un ibric, apa si in ea zaharul brun. Fierbem in jur de 12-14 minute pana se leaga frumos siropul.

Dam vasul deoparte si adaugam untul. Amestecam sa se topeasca.

Intr-un vas cernem laptele praf si cacaoa. Turnam compozitia lichida peste lapte si cacao si amestecam bine. Adaugam si Amaretto. Este gata crema si o vom lasa putin la racit.

Punem blaturile racite pe platouri si le vom umple cu crema.( eu pentru ca am transportat tarta am lasat-o in forma).

Decoram dupa inspiratie cu fulgi de ciocolata. Este obligatoriu sa lasati la racit cateva ore bune( peste noapte ideal)...si nu cum am facut eu...aveti imaginea cu felia taiata inca calduta :))) nu arata bine deloc :)))) dar e o nebunie delicioasa :D

 

TIPS-URI

1

Reteta este pentru doua tarte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (84)

RuxyRux 1

21.12.2013, 13:06

Multumesc mami Babi...esti mereu mereu o dulce

laura_n 1

22.12.2013, 12:33

acum as servi si eu o felie ciocolatoasa )

RuxyRux 1

30.12.2013, 12:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz