Tarta de ciocolata cu mousse de ciocolata

de naomy in Torturi, 4 Mai 2011 | 7063 vizualizari

 

Este un tort preluat dupa o reteta spaniola dar modificat dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 cani faina
  • un pachet unt (de 220 gr)
  • o cana de cacao
  • 350 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 5 oua
  • un praf de copt (15 gr)
  • 2  plicuri zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • MOUSSE DE  CIOCOLATA  
  • 250 fulgi de ciocolata sau ciocolata simpla.
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri mixate cu 100 gr de zahar.
  • 200 ml frisca lichia
  • CREMA DE CIOCOLATA PT ACOPERIT TORTUL
  • 150 g de ciocolata semiamaruie data pe razatoare
  • 3 ling de unt
  • 2 ling de frisca

                 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata cu mousse de ciocolata:

BLAT

Intr-un castron amestecam faina, cacaua, sarea si praful de copt. Separat mixam untul cu zaharul  si vanilia pana se formeaza o pasta  apoi  ouale unul cate unul.Turnam laptele peste faina din castron pana se omogenizeaza si o amestecam impreuna cu pasta de unt ,compozitia obtinuta se toarna intre-o tava tapetata cu hartie si se coace la 180 grade  aproximativ 50-60 min.

MOUSSE DE CIOCOLATA

Se topestc fulgii de ciocolata la bain -marie. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar .Mixam albusurile cu restul de zahar si separat mixam si frisca, iar cand ciocolata este topita la 40 grade se adauga galbenusurile si cu atentie mare se face incorporarea  (grija mare sa nu se intareasca) Urmeaza albusurile, apoi frisca si se amesteca cu multa finete pana se ingroasa putin ....se scoate la rece si cand este aproape calina se  umple blatul care vine taiat in 3 straturi si se pune din nou la frigider si se lasa cam 4-5 ore .

CREMA DE CIOCOLATA PT ACOPERIT TORTUL

Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie ,se lasa  la racit apoi se amesteca cu frisca.Dupa parcurgerea celor 4-5 ore se scoate tortul de la frigider si se acopara cu crema de ciocolata.

 

  

TIPS-URI

1

Pt insiropat blatul este recomandat si potrivit un sirop din zahar brun ....daca se prefera mai aromat se  amesteca cu esenta dupa placul fiecaruia .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Elena