Tarta de ciocolata cu mousse de ciocolata

de naomy in Torturi, 4 Mai 2011 | 4851 vizualizari

 

Este un tort preluat dupa o reteta spaniola dar modificat dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 cani faina
  • un pachet unt (de 220 gr)
  • o cana de cacao
  • 350 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 5 oua
  • un praf de copt (15 gr)
  • 2  plicuri zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • MOUSSE DE  CIOCOLATA  
  • 250 fulgi de ciocolata sau ciocolata simpla.
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri mixate cu 100 gr de zahar.
  • 200 ml frisca lichia
  • CREMA DE CIOCOLATA PT ACOPERIT TORTUL
  • 150 g de ciocolata semiamaruie data pe razatoare
  • 3 ling de unt
  • 2 ling de frisca

                 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata cu mousse de ciocolata:

BLAT


Intr-un castron amestecam faina, cacaua, sarea si praful de copt. Separat mixam untul cu zaharul si vanilia pana se formeaza o pasta apoi ouale unul cate unul.Turnam laptele peste faina din castron pana se omogenizeaza si o amestecam impreuna cu pasta de unt ,compozitia obtinuta se toarna intre-o tava tapetata cu hartie si se coace la 180 grade aproximativ 50-60 min.


MOUSSE DE CIOCOLATA


Se topestc fulgii de ciocolata la bain -marie. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar .Mixam albusurile cu restul de zahar si separat mixam si frisca, iar cand ciocolata este topita la 40 grade se adauga galbenusurile si cu atentie mare se face incorporarea (grija mare sa nu se intareasca) Urmeaza albusurile, apoi frisca si se amesteca cu multa finete pana se ingroasa putin ....se scoate la rece si cand este aproape calina se umple blatul care vine taiat in 3 straturi si se pune din nou la frigider si se lasa cam 4-5 ore .


CREMA DE CIOCOLATA PT ACOPERIT TORTUL


Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie ,se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca.Dupa parcurgerea celor 4-5 ore se scoate tortul de la frigider si se acopara cu crema de ciocolata.



 

TIPS-URI

1

Pt insiropat blatul este recomandat si potrivit un sirop din zahar brun ....daca se prefera mai aromat se  amesteca cu esenta dupa placul fiecaruia .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ella49 1

22.05.2011, 12:17

ionela2682 1

11.06.2011, 17:42

Acum o vad..bravo!

Cris2711 1

23.07.2011, 20:18

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de coacaze