Tarta de fructe

de helwa in Prajituri, 1 Apr 2012 | 1864 vizualizari

 

Dragele mele ,
va prezint o prajitura cu fructe exotice , dar care iese foarte foarte bine si cu mere (4-5mere ) in cazul in care sunteti mari iubitoare de fructe autentice :)
Este usor de preparat ,iar cei dragi voua cu siguranta vor fi incantati.

Va doresc pofta buna :*

 

INGREDIENTE

In primul bol :

  • 4oua
  • 1 pahar si jumatate de faina
  • 1 pahar si jumatate de zahar
  • jumatate de pachet de unt
  • coaja de lamaie

In al doilea bol:

  • fructe taiate cubulete (sau doar mere -- rezultatul va fi o tarta de mere)
  • jumatate de pachet de unt
  • 1 pahar de faina
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 1 fiola de esenta ( rom sau vanilie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de fructe:

In primul bol se bat 4 oua. Adaugam apoi un pahar si jumatate de zahar si un pahar si jumatate de faina . Compozitia va fi destul de densa , asa ca adaugam peste o jumatate de pachet de unt topit( dar nu fierbinte). Completam cu putina coaja de lamaie (daca va place, nu e obligatoriu).


In al doilea bol punem fructele taiate cubulete . Daca se folosesc mere se stoarce deasupra o jumatate de lamaie pentru a evita oxidarea.

Adaugam un pahar de faina , un pachetel de praf de copt si esenta .


Rasturnam primul bol in cel de-al doilea si amestecam bine. Se toarna apoi totul intr-o tava tapetata cu unt sau putin ulei.


Se lasa la cuptor aproximativ 35-40 minute. La o temperatura de 180° C


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Cris2711 1

03.04.2012, 11:42

imi place tare mult reteta ta Helwa

guciu_pufy 1

06.06.2012, 21:09

Bya Ralu 1

14.08.2012, 10:09

bunnnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere rase