Tarta de fructe

de helwa in Prajituri, 1 Apr 2012 | 3644 vizualizari

 

Dragele mele ,
va prezint o prajitura cu fructe exotice , dar care iese foarte foarte bine si cu mere (4-5mere ) in cazul in care sunteti mari iubitoare de fructe autentice :)
Este usor de preparat ,iar cei dragi voua cu siguranta vor fi incantati.

Va doresc pofta buna :*

 

INGREDIENTE

In primul bol :

  • 4oua
  • 1 pahar si jumatate de faina
  • 1 pahar si jumatate de zahar
  • jumatate de pachet de unt
  • coaja de lamaie

In al doilea bol:

  • fructe taiate cubulete (sau doar mere -- rezultatul va fi o tarta de mere)
  • jumatate de pachet de unt
  • 1 pahar de faina
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 1 fiola de esenta ( rom sau vanilie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de fructe:

In primul bol se bat 4 oua. Adaugam apoi un pahar si jumatate de zahar si un pahar si jumatate de faina . Compozitia va fi destul de densa , asa ca adaugam peste o jumatate de pachet de unt topit( dar nu fierbinte). Completam cu putina coaja de lamaie (daca va place, nu e obligatoriu).

In al doilea bol punem fructele taiate cubulete  . Daca se folosesc mere se stoarce deasupra o jumatate de lamaie pentru a evita oxidarea.
Adaugam un pahar de faina , un pachetel de praf de copt si esenta .

Rasturnam primul bol in cel de-al doilea si amestecam bine. Se toarna apoi totul intr-o tava tapetata cu unt sau putin ulei.

Se lasa la cuptor aproximativ 35-40 minute. La o temperatura de 180° C

 Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Cris2711 1

03.04.2012, 11:42

imi place tare mult reteta ta Helwa

guciu_pufy 1

06.06.2012, 21:09

Bya Ralu 1

14.08.2012, 10:09

bunnnnn

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec rapid cu mere